Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir kolektif hafıza olarak 12 Eylül darbesi – Eylem Delikanlı & Özlem Delikanlı ile söyleşi

Tanıl Bora, “12 Eylül, toplumun toplum olma istidadını sakatladı. Bir toplum tasavvuru kurma, o tasavvuru gerçekleştirmek için eylemde bulunma, kendini bir toplumun parçası sayarak bunun sorumluluğunu duyma azmini kırdı, bu fikri, bu ülküyü değersizleştirdi. Topluma haddi bildirildi” diye yazmıştı bir makalesinde. Bu askeri darbenin 41. yıldönümünde, sözlü tarih çalışmaları ile 12 Eylül ile hesaplaşma/yüzleşme sürecine katkıda bulunan Eylem Delikanlı ve Özlem Delikanlı kardeşlerle konuştum. Eylem ve Özlem Delikanlı’nın, ailelerin, çocukların, eşlerin, kardeşlerin ve anne babaların 12 Eylül darbesi süreci nasıl yaşadığının kaydını tutan “Keşke Bir Öpüp Koklasaydım” ve 12 Eylül siyasi mültecileriyle ilgili “Hiçbir Şey Aynı Olmayacak” ismiyle kitaplaşan çalışmaları bulunuyor. Kürtler’in 12 Eylül’e dair bellek kaydını tuttukları çalışmaları ise devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.