Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Sırbistan karşısında

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası son 16 turu maçında Sırbistan karşısına çıkıyor. Bugün 21:30’da başlayacak maç TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Polonya’nın Gdansk şehrindeki Ergo Arena’nın ev sahipliği yapacağı maça C Grubu’nun üçüncüsü olarak gelen Filenin Efeleri’nin rakibi olan Sırbistan, A Grubu’nu ikinci sırada tamamladı. Üç galibiyetle başladığı grubu iki mağlubiyetle tamamlayan milliler, Rusya ve İspanya’yı 3-1’lik skorlarla geçip Kuzey Makedonya’yı 3-0 mağlup ettikten sonra Hollanda’ya 3-1, Finlandiya’ya 3-2 kaybetti.

C Grubu’nun en iyi oyuncusu oylamasında adaylar arasında yer alan milli takımımızın pasör çaprazı Adis Lagumdzija, ürettiği toplamda 104 sayıyla grup aşamasının en skorer ikinci oyuncusu oldu.

A Grubu’nu beş maçta dört galibiyet ile tamamlayan Sırbistan, Belçika ve Portekiz’i 3-1, Ukrayna’yı 3-0, Yunanistan’ı 3-2 mağlup ederken grup lideri Polonya’ya 3-2 mağlup oldu.

2019 Avrupa Şampiyonası’ndaki altın madalyasını korumak için buraya gelen Sırbistan, şampiyona tarihinin en başarılı takımlarından biri. 1995 tarihinden bu yana 10 kez podyumda yer alma başarısı gösteren Sırbistan, bu süreçte üç altın, bir gümüş ve altı bronz madalya kazanarak istikrarlı bir görüntü çizdi.

Polonya’da oynanan iki son 16 karşılaşmasında dün (11 Eylül) ev sahibi Polonya, Finlandiya’yı 3-0, Rusya Ukrayna’yı 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Bugün Filenin Efeleri’nin maçının yanı sıra üç 8’li finaller eşleşmesi daha oynanacak. Hollanda – Portekiz ile birlikte Çekya’nın ev sahipliğinde oynanancak eşleşmelerden İtalya – Letonya, Almanya – Bulgaristan maçlarının kazananları, çeyrek final bileti alacak.

Son iki çeyrek finalist ise yarın (13 Eylül) oynanacak Slovenya – Hırvatistan, Fransa – Çekya maçlarıyla belli olacak.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, güçlü rakibini geçmesi halinde çeyrek finalde, Hollanda – Portekiz eşlemesinin galibiyle 14 Eylül Salı günü oynayacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.