Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Sırbistan’a 3-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası son 16 turu maçında son şampiyon Sırbistan karşısında 18-25, 25-22, 25-22, 23-25, 12-15’lik set skorlarıyla 3-2 mağlup oldu. Bu sonuçla Filenin Efeleri, çeyrek finale kalamadı ve turnuvaya veda etti.

Filenin Efeleri maça orta oyuncular Vahit Emre Savaş, Mert Matic, pasör Murat Yenipazar, pasör çaprazı Adis Lagumdzija, smaçörler turnuva sürecinde performansını arttıran Yiğit Gülmezoğlu, Efe Mandıracı altılısı ve libero Beytullah Hatipoğlu ile başladı. Yiğit’in %100 hücum yüzdesiyle beş sayı ürettiği ilk seti kaybeden milli takım, Adis’in 12 sayı ürettiği iki setle maçı 2-1’e getirdi. Maç boyunca harika bir oyun ve mücadele ortaya koyan milliler 1995’ten sonra düzenlenen Avrupa şampiyonlarında 10 kez kürsüye çıkan, voleyboldaki ekol ülkelerden Sırbistan’a 3-2 mağlup olarak erkekler voleybol tarihimizde bir ilk olacak çeyrek finale kalma başarısını gerçekleştiremedi. 

Yiğit Gülmezoğlu’nun dördüncü setteki akıl dolu sayısı:

Maçın en skorer ismi 20 sayıyla turnuva genelinde en dikkat çeken pasör çaprazlarından biri olan Adis Lagumdzija olurken Yiğit, 16 sayıyla önemli katkı verdi. Türkiye’de Emre Savaş ve kaptan Burak Güngör de 11 ve 10 sayıyla çift hanelere çıkarken Sırbistan’ın en skorer ismi ise 18 sayı üreten smaçör Uros Kovacevic oldu.

Filenin Efeleri, C Grubu’nu üç galibiyet ve iki mağlubiyet ile tamamlayıp grup üçüncüsü olarak son 16 turuna kalmıştı. Milli takım grupta sırasıyla Rusya’yı ve İspanya’yı 3-1, Kuzey Makedonya’yı 3-0 mağlup ettikten sonra Hollanda’ya 3-1, Finlandiya’ya 3-2 mağlup olmuştu. Grup aşamasının 104 sayıyla en skorer ikinci ismi olan ve İtalya’da Vero Volley Monza takımında forma giyen 22 yaşındaki Adis, 8’li finaller maçında bulduğu 20 sayıyla harika bir turnuvayı geride bırakmış oldu.

Polonya’nın Gdansk şehrindeki Ergo Arena’nın ev sahipliği yaptığı diğer son 16 turu maçlarının ardından Hollanda – Sırbistan, Polonya – Rusya iki çeyrek final eşleşmesi oldu. Çekya’da Ostrava şehrindeki Ostravar Arena’nın ev sahipliği yaptığı diğer son 16 turu maçlarının ikisi geride kalırken ilk eşleşme, Letonya’yı 3-0 mağlup eden İtalya ve Bulgaristan’ı 3-1 eleyen Almanya oldu. Son iki 8’li finaller eşleşmesi bugün Slovenya – Hırvatistan ve Fransa ile ev sahibi Çekya arasında oynanacak.

Avrupa Şampiyonası’nın açılışında dünya beş numarası Rusya’yı 3-1 mağlup ederek etkileyici bir başlangıç yapan, istikrarı ve kültürüyle öne çıkan son şampiyon Sırbistan ile son ana kadar heyecan verici bir mücadele ortaya koyup neredeyse tarihimizde bir ilki başaracak olan, Türkiye’de erkek voleybolunun geleceği için bizi umutlandıran Filenin Efeleri’ne teşekkür ederiz.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.