Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda son 16 turu karşılaşmaları sonlandı ve çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Polonya’nın Gdansk şehrindeki Ergo Arena’nın ev sahipliği yaptığı son 16 turu maçlarında bir üst tura çıkan takımlar, Ukrayna’yı 3-1 ile geçen Rusya, Finlandiya’yı 3-0 mağlup eden Polonya, Portekiz’i beş sete giden maçta 3-2 geçen Hollanda ve Filenin Efeleri’ni 3-2 mağlup eden son şampiyon Sırbistan oldu.

Bu dört ekibin karşı karşıya geleceği çeyrek final maçları da Polonya’da, Ergo Arena’da oynanacak. Hollanda ile Sırbistan’ın, Polonya’yla Rusya’nın karşılaşacağı mücadeleler, bugün (14 Eylül) yapılacak.

Çekya’da Ostrava şehrindeki Ostravar Arena’nın ev sahipliği yaptığı 8’li finaller eşleşmeleri dün (13 Eylül) oynanan iki maçla tamamlandı. Dört karşılaşmanın skorları ise şöyle, İtalya 3-0 Letonya, Almanya 3-1 Bulgaristan, Slovenya 3-1 Hırvatistan, Çekya 3-0 Fransa. 

Şampiyonanın şu ana kadarki en büyük sürprizine ev sahibi Çekya imza attı. B Grubu’nun dördüncüsü Çekya, D Grubu’nun lideri ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya alan Fransa karşısında 3-0 ile net bir galibiyet aldı.

Bu sonuçların ardından Çekya’nın ev sahibi olmaya devam edeceği çeyrek final maçında rakibi Slovenya olurken İtalya ile Almanya karşı karşıya gelecek. Bu iki çeyrek final karşılaşması yarın (15 Eylül) oynanacak.

Son sekiz takım arasına kalan Polonya ve Sırbistan A Grubu’nu ilk iki sırada, İtalya ve Slovenya B Grubu’nu ilk iki sırada, Hollanda ve Rusya C Grubu’nu ilk iki sırada tamamlamıştı. D Grubu’nun ikincisi Almanya ise yoluna devam ediyor.

Turnuvanın yarı finaller, final ve üçüncülük maçları Polonya’da oynanacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.