Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Maltepe’deki aşı karşıtı mitinge izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı Kocaeli-Derince’ye tayin edildi

İstanbul-Maltepe’de 11 Eylül’de yapılmak istenen aşı karşıtı miting başvurusunu, 3 Ağustos’ta “Uygun görülmemiştir” yazısıyla reddeden Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın 20 Ağustos’ta Kocaeli’nin Derince ilçesine tayin edildiği öğrenildi. Kaymakam Dallı’nın mitinge izin vermemesinin ardından İstanbul Valiliği izin vermiş ve miting bu sayede yapılabilmişti. 

Maltepe Kaymakamlığı tarafından izin verilmeyen mitingin, İstanbul Valiliği’nden alınan onayla yapıldığını belirten Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, mitingi yapabilmek için uzun süren bürokratik engelleri aştıklarını söyledi. Yalçın, “Miting yapmak anayasal hakkımız” diye konuştu ve yapılan görev değişikliğini, Maltepe Kaymakamlığı’nın mitinge ret kararı vermesine bağladı.

Yalçın, “Kaymakam miting talebimize olumsuz yanıt verdi. Siyasi Partiler Kanunu’na göre izin vermek zorunda. Belirli bir süre erteleyebilir ama sonuçta miting yapmak anayasal hakkımız. Kaymakam bize karşı karar aldı, vali ise hakkımızı verdi. Bize izin vermeyen Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı’nın aynı ay içinde verilen bir kararla görev yeri değişti, Kocaeli’nin Derince ilçesinde göreve başladı” dedi.

624 mülki amirin yerini değiştiren, 18 sayfalık kaymakamlar kararnamesi 20 Ağustos gecesi yayımlanmış, kararname ile Maltepe Kaymakamı Dallı’nın da görev yeri değişmişti.

Medyascope’a bilgi veren valilik kaynakları, kaymakamın tayininin mitingin yasaklanmasıyla ilgisi olmadığını söyledi. Açıklamaya göre kaymakamın tayini, beş yıllık görev süresi dolduğu için yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.