Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tokyo 2020’de, İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için oyunlardan çekilen Cezayirli judocu Fethi Nourine, 10 yıl men cezası aldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için oyunlardan çekilen Cezayirli judocu Fethi Nourine’nin cezası belli oldu. Filistin’e destek amacıyla benzer bir eylemi, yine Tokyo’da düzenlenen 2019 Dünya Judo Şampiyonası’nda da turnuvadan çekilerek gerçekleştiren Nourine’ye 10 yıl spordan men cezası verildi.

Uluslararası Judo Federasyonu, (IJF) Tokyo 2020’de 73 kiloda mücadele ederken İsrailli rakibiyle karşılaşmamak için organizasyondan çekilen Cezayirli judocu Nourine ve antrenörü Amar Benikhlef hakkında yürütülen disiplin soruşturmasını tamamladı. Olimpiyatları “politik ve dini propaganda” aracı olarak kullandıkları gerekçesiyle Nourine ve Benikhlef’e müsabakalardan 10 yıl men edildi.

IJF’nin yaşanan olayın spor adına kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamasında, tarafların karara itiraz etmek için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurabileceği belirtildi.

Tokyo 2020’de İsrailli Tohar Butbul ile olası son 32 turu eşleşmesinde karşı karşıya gelmeme kararı alan Nourine ve antrenörü Benikhlef, organizasyondan çekildiklerini duyurmuştu. Kura çekiminin ardından konuşan Nourine, “Filistin’in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.