Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçlarının ardından yarı final eşleşmeleri belli oldu

2021 CEV Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı final eşleşmeleri belli oldu.

Polonya’da Gdansk kentindeki Ergo Arena’nın ev sahipliği yaptığı çeyrek final karşılaşmalarında, Filenin Efeleri’ni eleyen Sırbistan Hollanda’yı 25-23, 25-20, 27-25’lik set skorlarıyla, ev sahibi Polonya Rusya’yı 25-14, 26-24, 25-19’luk set sonuçlarıyla 3-0 mağlup etti.

Çekya’nın Ostrava şehrindeki Ostravar Arena’nın ev sahipliği yaptığı diğer iki çeyrek final maçı dün (15 Eylül) oynandı. İlk maçta B Grubu’nu namağlup lider tamamlayan İtalya, 25-13, 25-18, 25-19’luk setlerle Almanya’yı 3-0 mağlup etti. Son çeyrek final maçında Slovenya, son 16 turunda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları şampiyonu Fransa’yı eleyerek büyük bir sürprize imza atan ev sahibi Çekya’yı 3-0 ile geçti. 

Dört çeyrek final eşleşmesinin de 3-0 bittiği turun ardından yarı final eşleşmeleri, Polonya – Slovenya, Sırbistan – İtalya oldu. 18 Eylül Cumartesi oynanacak yarı final maçları ile final ve bronz madalya maçına Ergo Arena (Gdansk/Polonya) ev sahipliği yapacak.

Polonya ve İtalya yedişer maçta namağlup ilerleyen iki takım olurken Sırbistan, son şampiyon unvanını korumak için mücadele edecek. B Grubu’nda iki mağlubiyet yaşadıktan sonra son 16 turunda Hırvatistan’ı, çeyrek finalde Çekya’yı geçen Slovenya ise sürpriz yapmaya çalışacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.