Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta sona erdi: Temsilcimiz Beşiktaş, Borussia Dortmund’a diş geçiremedi – Liverpool kaptan Henderson’ın golüyle, Milan’ı geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta heyecanı, dün (15 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Temsilcimiz Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Borussia Dortmund’a Jude Bellingham ve Erling Haaland’ın attığı goller ile 2-1 mağlup oldu. Siyah-beyazlıların karşılaşmadaki tek golünü, 90+4. dakikada Francisco Montero kaydetti. 

Günün merakla beklenen karşılaşmasında ise Liverpool ile Milan, Anfield Road’da kozlarını paylaştı. Milan, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada öne geçmesine rağmen skor üstünlüğünü koruyamayarak rakibine 3-2 mağlup oldu. Liverpool’un gollerini Fikayo Tomori (kendi kalesine), Mohamed Salah ve Jordan Henderson kaydederken Milan’ın gollerini ise Ante Rebic ve Brahim Diaz attı.

Beşiktaş, Borussia Dortmund’a direnemedi 

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun açılış maçında Borussia Dortmund ile kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Mateu Lahoz yönetti.

Beşiktaş ve Borussia Dortmund’un dizilişleri

Kadrosunu Kenan Karaman, Salih Uçan, Alex Teixeira, Francisco Montero, Michy Batshuayi ve Miralem Pjanic gibi transferler ile güçlendiren temsilcimiz Beşiktaş, dün (15 Eylül) seyircisinin önünde Borussia Dortmund’u konuk etti. Kara Kartal, sahaya 4-1-4-1 dizilişi ile yayılırken Almanya temsilcisi ise 4-3-1-2 formasyonunu tercih etti. 

Beşiktaş, karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. İlk 15 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü elinde bulunduran Sergen Yalçın’ın öğrencileri, bu bölümde mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Gregor Kobel, Michy Batshuayi’nin dönerek yaptığı sert vuruşta harika bir kurtarışa imza atarak gole izin vermedi. Momentum, ilk 15 dakikalık dilimin ardından yavaş yavaş deplasman ekibine geçti. Mahmoud Dahoud ve Jude Bellingham ikilisi ile Beşiktaş orta sahasına üstünlük kurmaya başlayan Borussia Dortmund, 20. dakikada ise öne geçti. Thomas Meunier’nin pası ile ceza sahasına sokulan Bellingham, meşin yuvarlağı ağlara yollayarak skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. 

Kalesinde beklemediği bir anda gol gören Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında oyun disiplininden uzaklaştı. Ersin Destanoğlu’nun kurtarışları ile ayakta kalmaya çalışan temsilcimiz, 45+3. dakikaya kadar bunu başarabildi. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Jude Bellingham’ın yerden pasında dünyaca ünlü yıldız Erling Haaland, topu ağlara yolladı. Borussia Dortmund, bu gol ile soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

Marco Rose’un öğrencileri, ikinci 45 dakikaya daha kontrollü bir oyunu tercih ederek başladı. Beşiktaş ise taraftarının desteği ile farkı bire indirebilmek için yoğun çaba sarfetti. Ancak Kara Kartal, 67. dakikaya kadar aradığı gol pozisyonunu bulmakta zorlandı. Bu dakikada ise Batshuayi, Gregor Kobel ile karşı karşıya kaldı fakat genç kaleciyi bir kez daha geçemedi. Beşiktaş, karşılaşmanın kalan dakikalarında tüm riskleri alarak rakip kaleye hücum etti. Ancak kalesinde de birçok pozisyon görmekten kurtulamadı. Borussia Dortmund; Erling Haaland, Youssoufa Moukoko ve Marius Wolf ile birbirinden net gol fırsatlarına girmesine rağmen bu fırsatları cömertçe harcadı. Karşılaşmanın skorunu ise Francisco Montero belirledi. Miralem Pjanic’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta İspanyol stoper kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. 

Borussia Dortmund’a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, ikinci hafta maçında Ajax deplasmanına konuk olacak. Almanya temsilcisi ise sahasında Sporting Lizbon’u ağırlayacak. 

Montero, profesyonel kariyerinin ilk golünü Beşiktaş forması ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund filelerine gönderdi.

18 yaşındaki Jude Bellingham, Kylian Mbappe’yi (18 yaş 85 gün) geride bırakarak Şampiyonlar Ligi tarihinde üst üste iki maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Liverpool, Milan karşısında geriye düşmesine rağmen kaptan Henderson’ın golüyle galibiyete uzandı 

Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu açılış maçında Milan’ı sahasında konuk etti. Anfield Road’da oynanan mücadeleyi, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak yönetti.

Liverpool ve Milan’ın dizilişleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin en zor gruplarından olan B Grubu’nda; Liverpool, Milan, Atletico Madrid ve Porto yer alıyor. Her maçın birbirinden daha önem arz edeceği grupta bu haftanın maçı, Liverpool ile Milan arasında oynandı. Merakla beklenen karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Liverpool oldu. Kırmızılar, ilk bölümde rakibini yarı sahasına hapsetti ve 9. dakikada 1-0 öne geçti. Mohamed Salah ile paslaşarak ceza sahasına sokulan Trent Alexander-Arnold’ın ortasında top Milan stoperi Fikayo Tomori’ye çarparak ağlar ile buluştu. Liverpool, bu golden sonra da ataklarına hız kesmeden devam etti. Ev sahibi, karşılaşmanın 13. dakikasında Andrew Robertson’ın şutunda topun Ismael Bennacer’in eline çarpması ile penaltı kazandı. Ancak Milan kalecisi Mike Maignan, Salah’ın penaltı vuruşunda gole izin vermedi. 

İlk 20 dakikalık bölümde Milan kalesine 11 şut çekerek inanılmaz bir istatistiğin altına imza atan Liverpool, ikinci yarının kalan dakikalarını da domine etti. Ancak İtalya temsilcisi, 40 ile 45. dakikalar arasında maçı skor olarak lehine çevirmeyi başardı. Rafael Leao’nun pasında top ile buluşan Ante Rebic, harika bir gol vuruşu ile skoru 2-1’e getirdi. Liverpool, bu golden yalnızca iki dakika sonra kalesinde bir gol daha gördü. Milan, dakikalar 44’ü gösterirken Brahim Diaz’ın attığı gol ile karşılaşmada 2-1 öne geçerek Anfield Road’u sessizliğe boğdu. 

İlk yarının son dakikalarında yediği iki gol ile büyük bir şok yaşayan Liverpool, ikinci yarıya ise gol ile başladı. Divock Origi’nin pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Salah, skoru 2-2’ye getirerek kendisini seyircilere affettirdi. Liverpool, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyunun tek hâkimiydi. Beraberlik golü ile morallenen Jürgen Klopp’un öğrencileri, 69. dakikada Jordan Henderson’ın ceza sahası dışından çektiği nefis şut ile maçta yeniden öne geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında da rakibine göz açtırmayan Liverpool, maçı 3-2 kazanarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ne üç puan ile başladı.

İngiliz temsilcisi, ikinci hafta maçında Porto’ya konuk olacak. Milan ise Atletico Madrid’i ağırlayacak.

Mohamed Salah, son altı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında beş gol attı.

Cesare Maldini’nin torunu, Paolo Maldini’nin oğlu 19 yaşındaki Daniel Maldini, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına Liverpool karşısında çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (15 Eylül) oynanan karşılaşmalarda öne çıkanlar:

Paris Saint-Germain (PSG), UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Club Brugge’a konuk oldu. Neymar, Kylian Mbappe ve Lionel Messi’nin ilk kez birlikte sahaya çıktığı karşılaşmada PSG, sahadan beklemediği bir sonuç ile ayrıldı. Belçika temsilcisi, yıldızlar topluluğu rakibi ile 1-1 berabere kalmayı başardı. Ev sahibinin golünü Hans Vanaken atarken PSG’nin golünü ise Ander Herrera kaydetti.

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında RB Leipzig’i konuk etti. Ev sahibi; Nathan Ake, Nordi Mukiele (kendi kalesine), Riyad Mahrez (penaltı), Jack Grealish, Joao Conselo ve Gabriel Jesus’un golleri ile karşılaşmadan 6-3’lük skor ile galip ayrıldı. RB Leipzig’in gollerini ise Christopher Nkunku kaydetti. Nkunku, RB Leipzig’in UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde hattrick yapan ilk oyuncusu oldu.

Temsilcimiz Beşiktaş’ın da yer aldığı C Grubu’nda Sporting Lizbon, Ajax’ı konuk etti. Hollanda temsilcisi, rakibini Sebastien Haller (4) ve Steven Berghuis’in golleri ile 5-1 mağlup etti. Sporting Lizbon’un tek golünü ise Joao Paulo attı. Sebastien Haller, vatandaşı Marco van Basten’in ardından kariyerinin ilk #UEFA Şampiyonlar Ligi maçında dört gol atan ikinci futbolcu oldu. 

Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Sherif Tiraspol, D Grubu ilk maçında Shakhtar Donetsk’i evinde Adama Traore ve Momo Yansane’nin golleri ile 2-0 mağlup etti. 

Real Madrid, D Grubu’nun merakla beklenen karşılaşmasında Inter’i deplasmanda 89. dakikada Rodrygo’nun attığı gol ile 1-0 mağlup etti. UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde sadece sekiz isabetli şutu bulunan Rodrygo, bunların altısını gole çevirmeyi ise başardı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (15 Eylül) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül’ün Beşiktaş-Borussia Dortmund maç yazısına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.