Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD yönetimi, ülkeye seyahat edecek 18 yaş ve üzeri vatandaşlara aşı zorunluluğu getirecek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümeti ülkeye seyahat edecek 18 yaş ve üzerindeki tüm yabancı ülke vatandaşlarına aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı. Beyaz Saray, alınan bu kararın kasım ayından itibaren geçerli olacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Joe Biden yönetimi, ülkeye gelen tüm uluslararası yolculara aşı zorunluluğu getireceğini açıkladı. Mevcut durumda ABD’de tüm uluslararası uçuşlarda ülkeye giriş için PCR testi isteniyordu.

Beyaz Saray’ın koronavirüs salgınından sorumlu koordinatörü Jeffrey Zients, kasım ayı başından itibaren ABD’ye gelmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların “aşılarını tamamlamış olması” ve uçağa binmeden önce “aşı kartlarını” göstermeleri gerektiğini açıkladı.

Zients, “Daha katı bir küresel sisteme geçeceğiz, bu yüzden tüm ülkelere yönelik tutarlı bir yaklaşımımız olacak. Yabancı uyrukluların aşı olmalarını ve aşı olduklarını kanıtlamaları gerekecek” dedi.

Mevcut durumda ABD’de tüm uluslararası uçuşlarda ülkeye giriş için PCR testi isteniyor.

Seyahat kısıtlamaları gevşetiliyor

Koronavirüs salgınının ilk döneminde eski Başkan Donald Trump tarafından uygulamaya konulan seyahat kısıtlamalarının da sona ereceği öğrenildi. 

Açıklamada, ABD yönetiminin İngiltere ve Avrupa Birliği’nden (AB) tam aşılı yolcuların kasım ayından itibaren ülkeye seyahat etmesine izin vermek için koronavirüs seyahat kısıtlamalarını kaldıracağı belirtildi.

Alınan karar, İngiltere ve Avrupa içindeki 26 Schengen ülkesine ek olarak İrlanda, Çin, İran, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan için de geçerli olacak.

Mevcut durumda, yalnızca Amerikan vatandaşları, yakın aileleri, yeşil kart sahipleri ve ulusal çıkar muafiyeti (National Interest Exceptions – NIE) olanlar önceki iki hafta içinde İngiltere veya AB’de bulunduysalar ABD’ye seyahat edebilme hakkına sahip.

Beyaz Saray Koronavirüsle Mücadele Koordinatörü Jeff Zients, uluslararası seyahat edenlerin tam aşılı olduklarını kanıtlamaları gerektiğini ve uçuştan sonraki 72 saat içinde koronavirüs testlerinin negatif olması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Organizasyon İşleri Bürosu’nun üst düzey yetkililerinden Erica Barks-Ruggles ise söz konusu kararların bilimin ışığında alındığını vurgulayarak, “Dünya çapında daha fazla insan aşılandıkça, elbette insanların daha özgürce seyahat edebilmelerini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Guardian, NBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.