Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üsküdar Belediyesi, yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen Validebağ Korusu’na moloz ve kum döktü

İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu’na sabah saatlerinde kamyonlarla giren Üsküdar Belediyesi ekipleri, korunun farklı yerlerine moloz ve kum döktü. Üsküdar Belediyesi’nin millet bahçesi projesine ilişkin üç kez yürütmeyi durdurma kararı verilmiş ve 2 Eylül’de mahkeme, oybirliği ile belediyenin itirazını reddetmişti.

Üsküdar Belediyesi ekipleri bu sabah, polis ve zabıta eşliğinde Validebağ Korusu’na girerek yerlere moloz ve kum döktü. Koruya gelen Validebağlılar, bu duruma karşı çıkarak yürütmeyi durdurma kararlarını örnek gösterdi.

Belediye yetkilileri, moloz dökümünün yol genişlemesi ve düzeltilmesi için yapıldığını iddia etse de Validebağlılar, korunun 1. derece doğal ve tarihi SİT alanı olması nedeniyle işlemin hukuksuz olduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, belediyenin girişimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Validebağlılar, koruda 92 gündür nöbet tutuyor. Belediyenin kısa bir süre önce mahallelilere dağıttığı bültende Validebağ Korusu ile ilgili planlanan projenin ayrıntıları paylaşılmıştı. Belediye burada festival alanı, çim amfi, yürüyüş yolları, bisiklet parkuru ve 500 araçlık otopark inşa etmeyi planlıyor. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Twitter hesabından konuya ilişkin, “Korunun içinde çocuklar koşsun, insanlarımız spor yapsın, sabahları gelinsin, yürünsün istiyoruz. Yapılan çalışma: betonlaşan, yürümeyi imkansız kılan yolun doğal toprakla düzenlenmesidir, halkımızın talebidir. Daha önce defalarca duyurduk, kamuoyuna saygıyla yine duyuruyoruz” paylaşımında bulundu.

Üsküdar Belediyesi ise yaptığı açıklamada moloz dökülmediğini, molozların temizlendiğini belirtti.

Validebağlılar, koruyu savunmak için nöbetlerine devam ediyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.