Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de altıncı hafta heyecanı başladı: Adana Demirspor, 3-0 geriye düştüğü karşılaşmada Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldı – Mario Balotelli, karşılaşmaya damga vurdu

Süper Lig’de altıncı hafta, dün (21 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Adana Demirspor karşısında 3-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü korumayı başaramadı. Mario Balotelli önderliğinde harika bir geri dönüşe imza atan Adana Demirspor, İstanbul deplasmanından bir puan ile ayrılmasını bildi. 

Günün diğer maçlarında Altay, Çaykur Rizespor’u, Demir Grup Sivasspor ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u deplasmanda mağlup etti. VavaCars Fatih Karagümrük ile Fraport-TAV Antalyaspor ise sahadan golsüz beraberlik ile ayrıldı.

Adana Demirspor, Beşiktaş deplasmanında 3-0’dan geri döndü 

Beşiktaş, Süper Lig’in altıncı haftasında Adana Demirspor’u konuk etti. Geçen hafta 2-0 geriye düştüğü karşılaşmada muhteşem bir geri dönüşe imza atarak Fraport-TAV Antalyaspor’u 3-2 mağlup eden Sergen Yalçın’ın öğrencileri, Adana Demirspor maçına da hızlı başladı. 

Siyah-beyazlılar, karşılaşmanın 20. dakikasında perdeyi açan golü attı. Miralem Pjanic’in ortasında kafa vuruşunu yapan Francisco Montero, skoru 1-0’a getiren golü kaydeden isim oldu. Genç stoper, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Borussia Dortmund maçında da fileleri sarsmayı başarmıştı. Golden sonra da ön alanda baskı yaparak Adana Demirspor’u hataya zorlayan Beşiktaş, mücadelenin 43. dakikasında son yıllarda eşi benzeri görülmeyen bir gol attı. Josef de Souza’nın yaklaşık 40 metreden ceza sahasına doğru havalandırdığı topa Michy Batshuayi, Simon Deli ve kaleci Ferhat Kaplan birlikte yükseldi. Ancak bu üç futbolcu da topa müdahale edemeyince meşin yuvarlak fileler ile buluştu. Beşiktaş, bu gol ile soyunma odasına 2-0 önde girdi. 

Sergen Yalçın’ın öğrencileri, ikinci yarıya da gol ile başladı. Organize gelişen Beşiktaş atağında Rachid Ghezzal, uygun durumdaki Rıdvan Yılmaz’a pasını çıkardı. Genç futbolcu da düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 3-0’a getirdi. Rıdvan, böylelikle Fraport-TAV Antalyaspor’dan sonra Adana Demirspor filelerini de sarstı. Bu dakikadan sonra ise her şey tersine döndü. 60. dakikada kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Matias Vargas, mükemmel bir gol ile aradaki farkı ikiye indirdi. Adana Demirspor, Vargas’ın golü ile umutlandı. Ancak karşılaşmanın kırılma anı 67. dakikada Mario Balotelli’nin oyuna girmesi ile yaşandı. Oyuna girer girmez kalitesini sahada hissettiren İtalyan yıldız, 79. dakikada ceza sahası dışından çektiği çok sert bir şut ile Ersin Destanoğlu’nu avladı.

Balotelli’nin bu golün ardından yaptığı gol sevinci ise karşılaşmanın önüne geçti. Skoru 3-2’ye getiren golü attıktan sonra Beşiktaş kulübesine dönerek iki eliyle kafasını gösteren İtalyan yıldızın bu hareketinin sebebi, futbol yorumculuğu yaptığı sırada kendisi hakkında “Bu çocukta beyin yok” diyen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a cevap olarak yorumlandı. Mario Balotelli, Sergen Yalçın’a yaptığı bu hareket nedeniyle hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Balotelli’nin golü ile morallenen Adana Demirspor, 90+7. dakikada skoru 3-3’e getirerek inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda yaşanan karambolde top ile buluşan Britt Assombalonga, fileleri sarsarak takımına bir puanı getirdi. Öte yandan maç sonunda çıkan olaylarda Beşiktaş’tan Valentin Rosier, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Mario Balotelli’nin Beşiktaş filelerine attığı gol:

Adana Demirspor’un 90+7. dakikada skoru 3-3’e getirmesinin ardından yaşadığı büyük sevinç:

Sergen Yalçın teknik direktörlük kariyerinde ilk kez üç farklı öne geçtiği bir Süper Lig maçında puan kaybetti.

Mario Balotelli’nin Beşiktaş karşısındaki istatistikleri:

Mario Balotelli’nin attığı golden sonra Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’a yönelik yaptığı hareket:

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kendisine yöneltilen Mario Balotelli sorusuna şöyle cevap verdi: “Balotelli’nin bana niye öyle bir hareket yaptığını bilmiyorum. Kendisini tanımıyorum. Kendisiyle hiç konuşmadım. Böyle seviyesiz bir davranış kendisi adına ve Adana Demirspor camiası adına üzücü bir durum.”

https://twitter.com/futbolarena/status/1440436360427442179?s=20

Süper Lig’in altıncı haftasında şu ana kadar alınan sonuçlar şöyle:

VavaCars Fatih Karagümrük 0-0 Fraport-TAV Antalyaspor

Çaykur Rizespor 1-2 Altay

Beşiktaş 3-3 Adana Demirspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 0-1 Demir Grup Sivasspor

Süper Lig’in altıncı haftasında bugün (22 Eylül) oynanacak maçlar:

17.00: Gaziantep FK-Medipol Başakşehir 

20.00: Yukatel Kayserispor-Galatasaray

20.00: Göztepe-Atakaş Hatayspor

Mario Balotelli’nin hayat hikâyesine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.