Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın Rusya ziyareti: “İkili ilişkilerin Kırım ve Ukrayna üzerinden gerilmesinin bedelini, doğalgaz alımında nakit ve peşin olarak ödemenin arifesindeyiz” – Aydın Sezer ile söyleşi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Eylül’de Soçi’ye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye gidiyor. Ankara açısından öncelikli gündem maddesi, doğalgaz konusunda fiyatlar uygun, Rusya da istekliyken -2019’dan bu yana- yapmamış olduğumuz anlaşmaya nihayet imzayı koymak. Ziyaret öncesi iki ülke ilişkilerini değerlendiren Medyascope yorumcusu ve Medya Günlüğü yazarı Aydın Sezer, Kremlin’in “egemenlik ve toprak bütünlüğü” açısından “tehdit” saydığı Kırım konusunda Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın seçim sonuçlarını, Erdoğan’ın ise BM kürsüsünden Kırım’ın ilhakını tanınmadığına dair açıklamaların bedelinin Rusya’dan alınacak doğalgazın fiyatına yansıyacağı görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.