Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Maratonu bir yıllık aranın ardından dönüyor

Dünyanın en önemli maratonlarından biri olarak kabul edilen Berlin Maratonu, bir yıllık aranın ardından 26 Eylül Pazar günü koşulacak. Maratonda 25 bin katılımcı yer alacak.

Berlin Maratonu 25 bin katılımcıya ev sahipliği yapacak

Koronovirüs salgını, 2020 yılında dünyanın önde gelen maratonlarının düzenlenmesine engel olmuştu. Salgından nasibini, Berlin Maratonu da almıştı. Ancak hasretin bitmesine çok az kaldı. Dünyanın en önemli maratonlarından biri olarak kabul edilen Berlin Maratonu, bir yıllık aranın ardından 26 Eylül Pazar günü koşulacak.

Salgın öncesi yıllarda ortalama 62 bin katılımcıya ev sahipliği yapan maraton, bu sene ise 25 bin katılımcı ile düzenlenecek. Berlin Maratonu’nu organize eden SSC Event, katılımcıların yüzde 90’ının en az bir doz aşı olduğu bilgisini paylaştı. Aşı olmayan katılımcıların ise maratondan 48 saat önce PCR testi yaptırmış olması gerekiyor.

”Spor metropolü olarak dünyaya önemli bir mesaj vermemizin zamanı geldi”

Jurgen Lock

Almanya’nın başkenti salgının başlangıcından bu yana en kalabalık etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanırken SCC Events CEO’su Jürgen Lock, ”Spor metropolü olarak dünyaya önemli bir mesaj vermemizin zamanı geldi” dedi. Organizatörler, koşucuların başlangıç ve bitiş alanlarında, seyircilerin ise her zaman maske takması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan Berlin Maratonu, dört yıl önce olduğu gibi Almanya seçimleri ile aynı gün gerçekleşecek.

Kenenisa Bekele rekor için geliyor 

Berlin Maratonu’nun en seçkin koşucusu 39 yaşındaki olimpiyat şampiyonu Etiyopyalı Kenenisa Bekele olacak. 2018 yılında Berlin Maratonu’nu 2 saat 1 dakika 39 saniyede tamamlayan Kenyalı Eliud Kipchoge, bu dereceyle dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Berlin Maratonu’nun 2019’daki birincisi Bekele ise Kenyalı atletin kırdığı rekorun yalnızca iki saniye gerisinde. Kadınlar kategorisinde ise yarışın en büyük favorisi, bu yıl Milano’da kronometreyi 2 saat 19 dakika 35 saniyede durduran Etiyopyalı Hiwot Gebrekidan.   

2019 Berlin Maratonu’nun özeti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.