Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de yedinci hafta başladı: ”Büyük Mustafa” Altay’ı ligin zirvesine taşıdı

Süper Lig’de yedinci hafta, dün (24 Eylül) oynanan Altay – Beşiktaş karşılaşması ile başladı. İzmir temsilcisi, sakatlıklar ile başı dertte olan rakibini Leandro Kappel ve Daouda Bamba’nın attığı goller ile 2-1 mağlup etti. Beşiktaş’ın maçtaki tek golünü Güven Yalçın kaydetti. Altay, bu galibiyet ile birlikte maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Altay, Beşiktaş’ı mağlup ederek birincilik koltuğuna oturdu 

Altay, Süper Lig’in yedinci haftasında Beşiktaş’ı konuk etti. Domagoj Vida, Necip Uysal, Mehmet Topal, Alex Teixeira, Kevin N’Koudou, Rachid Ghezzal, Michy Batshuayi ve Valentin Rosier gibi futbolcularından mahrum şekilde karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, maç boyunca istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlandı.

Düşük bir tempoda geçen karşılaşmanın ilk yarısına Miralem Pjanic’in sakatlığı damga vurdu. Bosna-Hersekli yıldız, 30. dakikada sakatlanarak yerini Güven Yalçın’a bıraktı. İlk 45 dakika ise 0-0 eşitlik ile sona erdi. 

Beşiktaş, karşılaşmanın ikinci yarısına gol ile başladı. Altay savunmasının yaptığı hata sonucu top ile buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Beşiktaş’ın üstünlüğü yalnızca 10 dakika sürdü. Siyah-beyazlılarda Fabrice N’Sakala, üst üste hatalar yaparak meşin yuvarlağı Daouda Bamba’ya kaptırdı. Bamba’nın içeriye çevirdiği topta ise Leandro Kappel, skora beraberliği getiren golü attı. İkinci yarının kalan bölümünde tıpkı ilk yarıda olduğu gibi oyun temposu düştü. Ancak maçın yıldızı Daouda Bamba, 88. dakikada bir kez daha sahne aldı. Kappel’in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında top ile buluşan Fildişili yıldız, meşin yuvarlağı ağlara yollayarak takımına galibiyeti getirdi. 

18 yıllık Süper Lig özlemine Mustafa Denizli yönetiminde son veren Altay, tecrübeli teknik direktörü ile Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş, Aralık 2016’daki Kasımpaşa maçından (1-2) bu yana ilk kez Süper Lig’de öne geçtiği bir deplasman maçından mağlup ayrıldı.

Altay, Süper Lig’de 1995/1996 sezonundan bu yana Beşiktaş’ı iç sahada ilk kez yendi.

Süper Lig’in yedinci haftasında bugün (25 Eylül) oynanacak karşılaşmalar:

Demir Grup Sivasspor-VavaCars Fatih Karagümrük

Fraport-TAV Antalyaspor-Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Adana Demirspor-Gaziantep FK

Mustafa Denizli’nin teknik direktörlük kariyerine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.