Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Büyük Mustafa”, yuvasına döndü: Mustafa Denizli, Altay’ın Süper Lig hasretini dindirmek istiyor

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, 28 Nisan’da yaptığı açıklama ile Türk futbolunun efsane isimlerinden Mustafa Denizli’nin yeni teknik direktörleri olduğunu kamuoyuna duyurdu. 71 yaşındaki teknik direktör, böylece futbolculuk kariyerinin başladığı Altay’a teknik direktör olarak geri döndü. İzmir ekibinin 18 seneyi bulan Süper Lig hayalini gerçekleştirmek için mücadele edecek olan Mustafa Denizli’nin hikayesini, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Altay’a adanan bir ömür

10 Kasım 1949 tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesinde dünyaya gelen Mustafa Denizli, futbol kariyerine de memleketinin köklü kulüplerinden Altay’da başladı. Kulübün altyapısından yetişerek futbolseverlere adını duyuran deneyimli isim, 17 sene boyunca siyah-beyazlı ekibin formasını terletti. Sol ayağını etkili kullanması ile herkesi kendine hayran bırakan Denizli, frikik ve kornerden attığı jeneriklik goller ile seyircilerin hafızalarından silinmeyecek pek çok anının da merkezinde yer aldı. Efsane isim, futbolculuk dönemlerinde ise Altay’a gönülden bağlıydı. 1970’li yılların başında Altay forması giyen Mustafa Turgut’un takıma katılmasının ardından Mustafa Denizli, siyah-beyazlı taraftarlarca “Büyük Mustafa” olarak çağrılmaya başlandı ve bu lakap, Denizli’ye ömür boyu eşlik etti. Kulüp tarihinde kazanılan iki Türkiye Kupası şampiyonluğunda da kadroda yer alan Mustafa Denizli, özellikle siyah-beyazlı ekibin ikinci kupasına uzanan yolculuğunda attığı goller ile takımına büyük katkı sağladı ve kaptan sıfatı ile kazanılan kupayı kaldırdı. Altay’ın Avrupa macerasının da kalbinde yer alan ‘’Büyük Mustafa’’, taraftarların sevgilisi olmayı başarmıştı.

Mustafa Denizli’nin Altay forması ile attığı gollerden bazılarına, bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Futbolculuk kariyerini Galatasaray’da noktaladı

Türk futbol tarihinde 18 gol ile kornerden en çok gol atan futbolcu olmayı başaran Mustafa Denizli, 1979-1980 sezonunda 12 gol ile gol krallığına ulaştı. Kalbi Altay sevgisi ile çarpan Denizli, İzmir’den ayrılmayı asla düşünmedi. Ancak İstanbul kulüplerinin yoğun çabalarına daha fazla dayanamayarak 1983 yılında Galatasaray‘a transfer oldu. Galatasaray’da bir sene top koşturarak 15 maça çıkan başarılı isim, futbol kariyerini de sarı-kırmızılı forma altında sonlandırdı. Mustafa Denizli, 1971 ile 1980 yılları arasında A Milli formayı 10 kez giyme şansı yakaladı.

Mustafa Denizli ve Jupp Derwall

Teknik direktörlüğe adım attı

Futbolculuk kariyerini Galatasaray’da noktalayan Mustafa Denizli, teknik direktörlüğe ilk adımını da sarı-kırmızılı kulüpte attı. Başarılı isim, 1984-1985 sezonundan başlayarak üç sezon boyunca Almanya’nın efsane teknik direktörlerinden Jupp Derwall‘ın yanında yardımcı antrenörlük görevinde bulundu. Denizli, Galatasaray’ın teknik kadrosuna dahil olma sürecini 2016 yılının Eylül ayında Socrates dergisine şöyle anlatmıştı:

Galatasaray’da antrenörlüğüme karar veren Tomislav İviç’ti, o beni istedi. Ben de bu teklif üzerine devam eden kontratımı bitirdim, jübilemi yaptım ve İviç’in yardımcısı olarak sezona başladım. Bir süre sonra İviç’le Alp Bey’in (Yalman) ofisinde oturduk ve planlama yaptık. Bu görüşmeden sonra İviç, ‘Ben ayrılıyorum, her antrenörün çalışmak istediği yerler vardır, Benfica’dan bir teklif aldım ve bunu değerlendireceğim’ dedi. Ben şoka girdim tabii, ortada kaldım. O ayrılınca yönetim beni görevlendirdi; kamp dönemiydi ve yeni gelecek antrenörün kim olacağına karar vermek için zamana ihtiyaçları vardı. ‘Benim için çok gurur verici bir hadise ama gelecek teknik adam kendi çalışma arkadaşlarıyla gelir ve ben o kadroda yer almazsam büyük hayal kırıklığı yaşarım’ diyerek teklifi reddettim. ‘Önümde iki yol var; ya İzmir’e döneceğim ya da uygun görürseniz genç takımda görev alayım’ dedim. Teklifimin görüşülmesi, kabul edilmesi biraz zaman aldı ve genç takımda göreve başladım. Günler sonra da Derwall Hoca takımın başına getirildi. Sezona iyi başlanmadı. Üst üste kötü sonuçlar gelince, Eskişehir’de 3-0 kaybedilen maçtan sonra hocaya ‘Bizim geçen sezon sonu planlamamızda İviç’in yardımcısı olarak Mustafa vardı, düşünür müsünüz?’ diye soruyorlar. O da beni tanıyordu; Almanya-Türkiye maçlarında hep onun yer aldığı kulübenin civarında görev yapmıştım. Hoca kabul edince kadroya dahil oldum ve ayrılıncaya kadar da beraberliğimiz her dakika devam etti.

 İlk kez Zonguldakspor’a karşı takımını yönetti

Jupp Derwall’ın yanında teknik direktörlüğün inceliklerini öğrenen Mustafa Denizli, tarihler 8 Aralık 1984’ü gösterdiğinde Zonguldakspor ile oynanan maçta Alman futbol efsanesinin rahatsızlanması nedeni ile ilk kez takımın başında sahaya çıktı. Mustafa Denizli’nin ilk teknik direktörlük deneyiminde ise Galatasaray, rakibi karşısında 59. dakikada Levent Erköse ile öne geçmesine rağmen dakikalar 89’u gösterdiğinde Muzaffer Badalıoğlu’nun golüne engel olamamıştı. “Büyük Mustafa”, yardımcı antrenörlük yaptığı 1984-1985 sezonunda ligi sarı-kırmızılı takım ile beşinci sırada bitirebildi. Derwall ile Denizli ikilisi, 1986-1987 sezonunda ise ligi şampiyon olarak noktaladı ve sonraki sezon Galatasaray tarihine geçecek başarıların ilk sinyallerini verdi. Ancak Mustafa Denizli, 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye A Milli Takımı’nın başına geçecek ve kötü günler yaşayacaktı.

İngiltere’ye karşı tarihi hezimet

Denizli, Galatasaray’da yardımcı antrenörlük yaparken 4 Mart ile 16 Aralık 1987 tarihlerinde ise Türkiye A Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü üstlendi. 1988 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İngiltere, Yugoslavya ve Kuzey İrlanda ile mücadele eden Türkiye, grubunda sadece iki puan toplayarak sonuncu olabildi. Ancak ay-yıldızlılar için Wembley Stadyumu’nda oynanan İngiltere karşılaşması, uzun süre hafızalardan silinmedi. Türkiye, 14 Aralık 1987 tarihinde oynanan bu karşılaşmada John Barnes (2), Gary Lineker (3), Bryan Robson, Peter Beardsley ve Neil Webb’in golleri ile İngiltere’ye 8-0 mağlup oldu.

‘’Hayatımda en fazla ağladığım günlerinden biridir’’ diyerek 8-0’lık skor ile biten İngiltere-Türkiye karşılaşmasında yaşadıklarını anlatan Mustafa Denizli’nin, Haber Global kanalına verdiği röportaja bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Galatasaray, 1987-1988 

Galatasaray, tarihindeki en fazla puan topladığı şampiyonluğu kazandı

1987-1988 sezonu, Mustafa Denizli için dönüm noktası oldu. Galatasaray yönetimi, 1987-1988 sezonunda teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli’nin getirildiğini açıkladı. Jupp Derwall ise yönetim tarafından takım menajeri olarak konumlandırıldı. Zoran Simoviç, Cevad Prekazi, Mirsad Güneş, Tanju Çolak, Savaş Dündar ve Cüneyt Tanman gibi önemli futbolcuların bulunduğu kadro, ligi en yakın rakibi Beşiktaş’ın 12 puan önünde 90 puan toplayarak şampiyon tamamladı. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, böylece Galatasaray tarihinin en fazla puan toplayarak şampiyon olduğu sezonunun altına imza atmış oldu. Takımın forveti Tanju Çolak ise sezonu 39 gol atarak tamamladı ve Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü’nü alan tek Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Çolak, Galatasaray formasıyla attığı 39 golle, bir sezonda en fazla skor üreten futbolcu rekorunu halen elinde bulunduruyor.

‘’Kimse merak etmesin, biz İstanbul’da Neuchatel’i 5-0 yeneriz’’

Galatasaray ile 1987-1988 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Mustafa Denizli, 1988-1989 sezonunda gözünü Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na çevirdi. Kariyer basamaklarını adım adım çıkan Denizli, Türk futbol tarihinde o güne dek görülmemiş bir başarının altına imza attı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turunda Rapid Wien ile eşleşen sarı-kırmızılılar, ilk maçta 2-1 yenilmesine rağmen sahasında rakibini Tanju Çolak ve Cüneyt Tanman’ın golleri ile 2-0 mağlup ederek tur atladı. Sonraki turda oynanan Neuchatel Xamax karşılaşmaları ise hafızalardan uzun süre silinmeyecekti. İsviçre’de oynanan ilk maçta Neuchatel Xamax’a 3-0’lık skor ile boyun eğen Galatasaray, böylece çeyrek finale yükselme umutlarını mucizelere bıraktı. Ancak Mustafa Denizli, karşılaşma sonrasında şu cümleyi kurarak herkesi şaşırttı: ‘’Kimse merak etmesin, biz İstanbul’da Neuchatel’i 5-0 yeneriz!’’

İsviçre’de oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeni ile UEFA’dan bir maç men cezası alan Mustafa Denizli, 9 Kasım 1988 tarihinde oynanan rövanş maçında takımına taktikleri tribünden vermek zorunda kaldı. Denizli’nin öğrencileri, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen rakibini Uğur Tütüneker (2) ve Tanju Çolak’ın (3) golleri ile 5-0 yendi ve mucizeyi gerçekleştirerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Galatasaray’ın Neuchatel Xamax’ı 5-0 yenerek elediği karşılaşmanın özet görüntülerine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Galatasaray, yarı finalde

Neuchatel Xamax’ı eleyerek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda çeyrek finale yükselen Galatasaray, bu turda Fransa’nın güçlü ekiplerinden Monaco ile eşleşti. Deplasmanda oynadığı karşılaşmayı Tanju Çolak’ın golü ile kazanan sarı-kırmızılılar, UEFA’dan aldıkları ceza nedeniyle Almanya’nın Köln kentinde oynadığı maçta ise rakibi ile 1-1 berabere kalarak yarı finale yükseldi. Monaco eşleşmesine ise Cevad Prekazi’nin uzak mesafeden attığı harika frikik golü damgasını vurdu. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı finale yükselerek Türk futbol tarihine geçen Galatasaray, sonraki yıllarda kulübün efsanesi olacak Gheorghe Hagi’nin Steaua Bükreş‘ine ise elenmekten kurtulamadı.

Cevad Prekazi’nin Monaco filelerine attığı harika gole bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Kocaelispor ile ligi beşinci sırada noktaladı

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Galatasaray ile tarih yazan Mustafa Denizli, 1988-1989 sezonunda ligi üçüncü sırada tamamladı ve sarı-kırmızılı kulüpten ayrıldı. Bir sezon sonra şaşırtıcı bir karar alarak Almanya İkinci Ligi’nde oynayan ve ligin 10. haftasında son sırada yer alan Alemannia Aachen‘ın başına geçen Mustafa Denizli, takımı ile çıktığı ilk dört maçı kazandı. Ancak başarılı isim, daha sonra yaşadığı bazı sorunlar nedeni ile kulüpten ayrıldı. Alemannia Aachen ise sezon sonunda küme düştü. 1990-1991 sezonunda Galatasaray’a geri dönen Mustafa Denizli, takımı ile sezonu Beşiktaş’ın arkasında ikinci sırada tamamladı. Sarı-kırmızılı ekip, aynı sezon Türkiye Kupası’nı ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı. Ancak 1992-1993 sezonunda ligi üçüncü sırada bitiren Galatasaray’da Mustafa Denizli’nin görevine son verildi. Başarılı isim, Galatasaray’da yaşadığı başarısızlığın ardından teknik direktörlüğe iki sezon ara verdi. 1994’te Kocaelispor‘un başına geçen Mustafa Denizli, yeşil-siyahlı ekipte iki sezon görev aldı ve takımı ile 1995-1996 sezonunda ligi beşinci bitirmeyi başardı. Ancak Mustafa Denizli, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktörlük yapmak için sezon sonunda Kocaelispor’a veda etti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü oldu

Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı Türkiye, 1998 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Hollanda, Belçika, Galler ve San Marino ile mücadele etti. Grubun favorisi Hollanda’dan iki maçta dört puan toplamayı başaran Ay-Yıldızlı ekip, grubun bir diğer favorisi Belçika’ya iki maçta da yenilerek elenmekten kurtulamadı. 30 Nisan 1997 tarihinde Belçika ile oynanan karşılaşmanın ardından yaşananlar ise uzun süre hafızalardan çıkmayacaktı. “Amigo Orhan” lakaplı bir şahıs, maçı 3-1’lik skor ile kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Mustafa Denizli’ye soyunma odasına giderken saldırarak kafa atmıştı. 

Amigo Orhan lakaplı şahsın Mustafa Denizli’ye attığı kafaya bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

”İçimizdeki İrlandalılar”  

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı’nı 1998 FIFA Dünya Kupası’na götürmeyi başaramayan Mustafa Denizli’ye 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri yolunda güvenmeye devam etti. Grubunda Almanya, Finlandiya, Kuzey İrlanda ve Moldova ile mücadele eden Ay-Yıldızlılar, 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile grup ikincisi oldu. Grubu lider bitiren Almanya’ya karşı bir galibiyet ve bir beraberlik alma başarısı gösteren Mustafa Denizli’nin öğrencileri, play-off’a kaldı ve İrlanda ile eşleşti. İrlanda eşleşmesinde ise saha içinden çok saha dışında yaşanan olaylar gündem oldu. İrlanda deplasmanından 1-1’lik sonuçla ayrılan Türkiye, sahasında rakibi ile 0-0 berabere kalarak 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Takımını zafere ulaştıran Mustafa Denizli ise maç sonunda kendisini eleştirenlere “İçimizdeki İrlandalılar” diyerek sitem etti.

Mustafa Denizli’nin İrlanda maçından sonra kendisini eleştirenler için söylediği “İçimizdeki İrlandalılar” sitemine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Mustafa Denizli’nin çalıştırdığı Türkiye, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya, Belçika ve İsveç ile mücadele etti. Grubunda bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet alarak çeyrek finale yükselen Ay-Yıldızlılar, bu turda Portekiz‘e 2-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Ancak Mustafa Denizli, takımını çeyrek finale çıkartarak Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın o güne kadar aldığı en iyi derecenin gerçekleşmesini sağladı.

Fenerbahçe, 2000-2001

Fenerbahçe’yi şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör oldu

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında Mustafa Denizli, kendisini Fenerbahçe‘ye bağlayan sözleşmeye imza attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım‘ın mutlak şampiyonluk parolası ile çıktığı 2000-2001 sezonu, Galatasaray’ın üst üste beşinci kez ligi kazanamaması için çok önemliydi. Ancak Mustafa Denizli’nin Fenerbahçe’si, sezona kötü bir başlangıç yaptı ve özellikle beşinci hafta oynanan Beşiktaş karşılaşmasında yaşananlar, kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Çünkü Beşiktaş’a 3-0’lık skor ile yenildiği dakikalarda Mustafa Denizli, o sıralar yürürlükte olan 5+1 yabancı kuralını unutarak maçın ikinci yarısı yaptığı değişiklikler sonrası sahaya altı yabancı ile çıktı. Deneyimli teknik direktörün yaptığı bu hata sonrası karşılaşma, Beşiktaş’ın 3-0’lık hükmen galibiyeti şeklinde tescillendi. Aziz Yıldırım ile Mustafa Denizli’nin arası yaşanan kötü sürecin ardından açılmaya başladı. Ancak Fenerbahçe, kısa süre içinde toparlanmayı başararak ligin ilk yarısını Galatasaray’ın ardından averaj ile ikinci sırada bitirdi. Fenerbahçe için şampiyonluk işareti olarak görülen maç ise Kadıköy’de oynanan Gaziantepspor karşılaşması oldu. Gaziantepspor’a karşı maçın ilk yarısını 3-0 yenik kapatan sarı-lacivertli ekip, ikinci devrede inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak rakibini 4-3’lük skor ile yendi. Fenerbahçe, ardından Galatasaray’ı da Kadıköy’de 2-1 mağlup ederek liderliğini perçinledi ve son üç maçını da kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Mustafa Denizli, böylece Fenerbahçe’yi şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör unvanını kazandı. Ancak 2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarının sıfır puan ile noktalanması ve ligde yaşanan olumsuz süreç, Fenerbahçe yönetiminin Mustafa Denizli’yi göndermesine neden oldu.

Fenerbahçe’nin 3-0 geriden gelerek kazandığı ve Milan Rapaic’in yıldızlaştığı Gaziantepspor maçının özet görüntülerine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Kariyer rotasını İran’a çevirdi

Fenerbahçe’den ayrılan Mustafa Denizli, 2003-2004 sezonunda Birinci Lig ekiplerinden Vestel Manisaspor‘un başına geçti. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, ligde çıktıkları ilk yedi karşılaşmada altı galibiyet aldı fakat bu başarılı süreç, ligin kalanına yansımadı. Vestel Manisaspor, sezonu Sakaryaspor, Kayseri Erciyesspor ve Ankaraspor’un arkasında tamamlayarak Süper Lig’e yükselmeyi başaramadı. Sezon sonunda Manisa ekibi ile yollarını ayıran Mustafa Denizli, kendisini İran Ligi’nin son şampiyonu PAS Tahran kulübünde buldu. 15. haftası oynanan ligde yeni kulübünde görev almaya başlayan başarılı teknik direktör, sezonu takımı ile altıncı sırada noktaladı. 2005-2006 sezonuna da PAS Tahran kulübünde devam eden Mustafa Denizli, şampiyonluğun gelmemesinin ardından takımdan ayrıldı. Ancak Büyük Mustafa, kariyerine İran Ligi ekiplerinden Persepolis‘te devam etti. Sadece bir sezon kaldığı Persepolis kulübünde bir başarısızlık daha yaşayan Mustafa Denizli, sezon sonunda Türkiye’ye döndü ve bir süre takım çalıştırmadı.

Üç büyük kulübü de şampiyonluğa ulaştıran ilk isim oldu

Galatasaray ve Fenerbahçe’yi şampiyonluğa ulaştıran Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam’ın yerine 9 Ekim 2008 tarihinde Beşiktaş‘ın teknik direktörlüğüne getirildi. Başarılı teknik direktör, Ertuğrul Sağlam yönetiminde UEFA Kupası’nda Metalist Kharkiv’e farklı yenilerek elenen Beşiktaş’ı toparlamak için kollarını sıvadı. Ancak siyah-beyazlı ekip, lige iyi bir giriş yapmasına rağmen sezonun ilk yarısını altıncı sırada tamamlayabildi. Beşiktaş ile bu süreçte 10 maça çıkan Mustafa Denizli, dört yenilgi ve iki beraberlik alarak ile hayal kırıklığı yarattı. Öte yandan tecrübeli isim, devre arası transfer döneminde Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören‘den özellikle iki transferin gerçekleşmesini talep etti. Bu isimler, Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek ikilisiydi. Beşiktaş, sezonun ikinci yarısında inanılmaz bir performans ortaya koydu. Fabian Ernst ve Yusuf Şimşek önderliğindeki takıma Bobo, Mert Nobre ve Filip Holosko’nun da eşlik etmesi ile birlikte siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda oynadığı 17 karşılaşmada 12 galibiyet, dört beraberlik ve sadece bir yenilgi alarak altı yıllık aranın ardından şampiyonluğa ulaştı. 13 Mayıs 2009 tarihinde ise Fenerbahçe’yi Türkiye Kupası’nda 4-2 mağlup eden Mustafa Denizli’nin öğrencileri, böylece 19 yıllık aranın ardından sezonu çifte kupa ile tamamladı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş’ı da şampiyon yapan Mustafa Denizli ise üç büyük takımda şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör olarak tarihe geçti. Öte yandan sezonun ilk yarısındaki başarısız sonuçların etkisi ile yoğun eleştirilere maruz kalan Mustafa Denizli, deplasmanda Galatasaray karşısında alınan 4-2’lik mağlubiyetin ardından şu cümleyi kurmuştu: “26. haftayı bekleyin.” Başarılı teknik direktörün bu cümlesi, sezon sonunda gelen şampiyonluktan sonra daha da anlam kazandı ve uzun yıllar unutulmadı.

Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkardı

Beşiktaş’ı altı senenin ardından şampiyonluğa ulaştıran Mustafa Denizli, 2009-2010 sezonuna da siyah-beyazlı ekipte başladı. Ancak sezonu dördüncü sırada bitiren Beşiktaş’ta deneyimli teknik direktör, sağlık sorunlarını sebep olarak göstererek kulübünden ayrıldı. Bir süre teknik direktörlüğe ara veren Mustafa Denizli, 24 Aralık 2011 tarihinde İran’a geri dönerek Persepolis takımının başına geçti. Ancak deneyimli isim, 2006-2007 sezonunda olduğu gibi Persepolis’te yine başarılı olamadı ve sezon sonunda görevinden istifa ederek Türkiye’ye döndü. Beş sezonluk Süper Lig hasretine son vermek isteyen Çaykur Rizespor, bu amaç uğruna göreve Mustafa Denizli’yi getirdi. 2012-2013 sezonuna iyi bir performans gösteren Karadeniz ekibi, ligin bitmesine iki hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. Kariyerine bir başarı daha ekleyen Mustafa Denizli, 2013-2014 sezonu öncesinde yönetim ile yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu görevinden ayrıldı. Kariyerinin son dönemlerinde oldukça sık kulüp değiştirmeye başlayan başarılı teknik direktör, bu sefer de kendisini Azerbaycan’ın Hazar Lenkeran kulübünde buldu. Hazar Lenkeran ile 2013-2014 sezonunu altıncı sırada tamamlayarak bir kez daha başarısız olan Denizli, sezon sonunda kulüpten ayrıldı.

Üçüncü Galatasaray döneminde başarısız oldu

Teknik direktörlük kariyerinin son yıllarında başarısızlıklar yaşayan bir süre takım çalıştırmayan Mustafa Denizli, 26 Kasım 2015 tarihinde her şeyin başladığı yere geri döndü. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün yaşadığı kötü günleri atlatabilmesi için göreve Mustafa Denizli’yi getirdi. 26 Kasım 2015 tarihinde sarı-kırmızılı ekibin başına geçen deneyimli isim ise Avrupa’da ve ligde alınan üst üste kötü sonuçların etkisi ile 1 Mart 2016 tarihinde görevinden istifa etti.

Eskişehirspor ile finalde kaybetti

Mustafa Denizli son dönemlerindeki en büyük hayal kırıklığını ise Eskişehirspor‘da yaşadı. 23 Şubat 2017’de birinci lig ekiplerinden Eskişehirspor’un teknik direktörlük görevine gelen Mustafa Denizli, takımı ile sezonu üçüncü sırada noktaladı ve Süper Lig’e yükselebilmek için play-off maçları oynadı. Yarı finalde Giresunspor’u eleyerek finale yükselen kırmızı-siyahlı ekip, finalde ise Göztepe ile uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir maç oynadı. Karşılaşmanın 54. dakikasında Francis Ofedu ile öne geçen Es-Es, 90+5. dakikada Adis Jahovic’in golüne engel olamadı ve dev final, önce uzatma devrelerine ardından ise penaltı vuruşlarına gitti. Kullanılan penaltı vuruşlarının son üçünü gole çeviremeyen Eskişehirspor, Göztepe’ye elenerek taraftarlarını üzüntüye boğdu. Mustafa Denizli ise sezonun bitmesinin ardından takımdan ayrıldı. Deneyimli teknik direktör, Eskişehirspor macerasının ardından Azerbaycan’dan Tractor ve Türkiye’den Kasımpaşa kulüplerini çalıştırdı fakat bu kulüplerde de istediği başarıyı yakalayamadı.

Eskişehirspor-Göztepe karşılaşmasının galibini belirleyen penaltı vuruşlarına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

38 senenin ardından Altay’a geri döndü

TFF 1. Lig ekiplerinden Altay, 28 Nisan tarihinde yaptığı açıklama ile Türk futbolunun efsane isimlerinden Mustafa Denizli’nin yeni teknik direktörleri olduğunu kamuoyuna duyurdu. Çocukluk aşkına 38 senenin ardından geri dönen 71 yaşındaki teknik direktör, düzenlenen imza töreninde şöyle konuştu: ‘’Uzun bir süre geçti. Yaşadığım hayatın neredeyse her dört gününden biri bu camianın içinde geçti. Kısacası bütün gençliğim geçti. Sevindiğimiz, üzüldüğümüz birçok anıyı burada yaşadık. Ayrıldığımız günden sonra birçok çalışmanın içinde oldum. İlk defa içinden yetiştiğim camiadan bir davet aldım. Bütün kamuoyu takdir edersiniz ki böyle bir davete hayır diyecek bir insan çıkmaz. Hayır demem mümkün değildi’’.

Süper Lig hedefine play-off yolu ile ulaşmayı isteyen Altay’ın başına geçen Mustafa Denizli, futbolcularına güvendiğini söyledi ve ekledi: ‘’Sezon sonuna kadar hedefimizi kovalamak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Hayatımda çok şampiyonluklar yaşadım. İnşallah Allah bize böyle bir şampiyonluğu nasip eder ve onun gururunu yıllarca taşıdığım gibi bugün en büyük ölçüde yaşatma fırsatı verir. Bu takımda bu potansiyelin olduğuna inanıyorum. Yönetim ben ekibim ve futbolcularım bunu gerçekleştirmek için her türlü fedakârlığı yapacağız.’’

Altay, Mustafa Denizli’nin teknik direktörlüğe getirildiğini sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım ile duyurdu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.