Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Maratonu 2021: Etiyopyalı atletler madalyalara ambargo koydu

Dünyanın en önemli maratonlarından biri olarak kabul edilen Berlin Maratonu, bir yıllık aranın ardından dün (26 Eylül) koşuldu. 25 bin katılımcıya ev sahipliği yapan maratona Etiyopyalı atletler damgasını vurdu. Erkeklerde Guye Adola, kadınlarda ise Gotytom Gebreslase, koşuyu ilk sırada tamamladı.

Etiyopyalı atletler, Berlin Maratonu’nu domine etti

Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında düzenlenemeyen Berlin Maratonu, bir yıl aranın ardından dün (26 Eylül) koşuldu. Salgın öncesi yıllarda ortalama 62 bin katılımcıya ev sahipliği yapan maraton, bu sene ise 25 bin katılımcı ile sınırlandırıldı. Maratonu ise hem erkekler hem kadınlarda Etiyopyalı atletler domine etti. 

Erkeklerde Etiyopyalı Guye Adola, 2 saat 5 dakika 45 saniyelik derecesi ile birinci oldu ve kariyerinin en büyük başarısına imza attı. Kenyalı Bethwel Yegon maratonu ikinci sırada bitirirken yarışın mutlak favorisi olarak gösterilen üç olimpiyat altın madalyası sahibi Kenenisa Bekele ise üçüncü oldu. 

Kadınlarda ilk üç sırayı, Etiyopyalı atletler paylaştı. Gotytom Gebreslase, 2 saat 20 dakika 9 saniyelik derecesi ile Berlin Maratonu’nda mutlu sona ulaştı. Hiwot Gebrekidan ikinci sırada yer alırken Helen Tola ise üçüncü oldu. 20 santigrat derecelik sıcaklık ise Berlin Maratonu’nda yeni rekorların gelmesine engel oldu.

Guye Adola’nın koşuyu ilk sırada bitirdiği anlar:

Gotytom Gebreslase’nin koşuyu ilk sırada bitirdiği anlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.