Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes galibiyetle başladı – Dört maçın kazananı son topla belirlendi

Yaklaşık 1,5 sezon sonra taraftarların tribünlere döndüğü ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) ilk hafta, cumartesi ve pazar günleri oynanan dörder karşılaşma ile tamamlandı.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko kazanarak başladı

Sezonun başlamasına az bir süre kala maçların Tivibu Spor ve TRT Spor’da yayınlanacağı belli olan BSL’de 2020-2021 sezonunun finalistleri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, yeni sezona galibiyetle başladı.

Geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’ni (TBL) şampiyon tamamlayarak BSL’ye yükselen Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket’i, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk eden Anadolu Efes, uzatmalara giden karşılaşmada rakibini 94-93 mağlup etti.

Fenerbahçe Beko, Volkswagen Arena’da Darüşşafaka’ya konuk olduğu karşılaşmada sahadan 75-65 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’nun organize hücumu: 

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1442192851526373379

Dört maçın kazananı son topta belli oldu

2021-22 sezonunda ülkemizi EuroCup’ta temsil edecek Türk Telekom ve Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) temsil edecek Tofaş’ın Bursa’da karşı karşıya geldiği maçta Bursa temsilcisi, rakibini 74-72 mağlup etti.

EuroCup’taki bir diğer temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, ligin yeni ekibi Semt77 Yalovaspor’u kendi evinde 86-85’lik skorla yendi. Galibin bir sayı farkla belirlendiği diğer maçta ise HDI Sigorta Afyon Belediye, deplasmanda Gaziantep Basketbol’u 86-85 mağlup etmeyi başardı.

Bu sezon maçlarını Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynayacak Bahçeşehir Koleji, geçen sezon yazdığı hikayeyi devam ettirmek isteyen Beşiktaş Icrypex karşısında 86-77 galip gelerek hedeflerin yükseldiği sezona galibiyetle başladı.

Bu sezon, geçmiş yıllara kıyasla daha rekabetçi bir kadro kuran Galatasaray NEF, Büyükçekmece Basketbolu deplasmanda yüksek skorlu maçta 95-87 mağlup etti. Son olarak İzmir derbisinde Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkim Spor karşısında 92-59 ile haftanın en farklı galibiyetini aldı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde ilk haftanın ardından oluşan puan durumu:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1442213820185735172

Öne çıkan bireysel istatistikler

Büyükçekmece’den Jordon Crawford ve Gaziantep’ten Quentin Peterson’ın 36’şar sayı attığı ilk haftada, geçen sezonun finaller MVP’si Vasilije Micic, 22 sayı ile lige iyi bir başlangıç yaptı. Galatasaray’ın yeni transferi Melo Trimble 24, Bahçeşehir Koleji’nin yeni transferi Ben Bentil 21 sayı ile yeni takımlarında ilk maçlarında dikkat çekti.

Fenerbahçe – Darüşşafaka karşılaşması, ribaundlarda Gabriel Olaseni’yle (12) Devin Booker’ın (10) mücadelesine sahne oldu. Ligdeki ilk karşılaşmasında 11 ribaund alan Devonte Upson, Merkezefendi Belediyesi formasıyla sezon boyunca pota altında etkili olacağının sinyallerini verdi.

Afyon Belediyesi’nden Terrance Campbell’ın 13, Türk Telekom’dan Alex Perez’in 10 asistle çift haneli asist sayılarına çıktığı ilk haftada Shane Larkin, Andaolu Efes’e yedi asistle katkı sağladı. Avrupa’nın en iyi top yönlendiren uzunlarından biri olan Eenerbahçeli Jan Vesely, sezonu altı asistle açtı.

Haftanın yerli oyuncusu

Bu sezon öncesinde Pınar Karşıyaka’dan Frutti Extra Bursaspor’a transfer olan Onuralp Bitim, sezona etkileyici bir başlangıç yaptı. Anadolu Efes günlerinden beri düzenli süre ve sorumluluk bulduğu bir takımda forma giymek isteyen Onuralp, Bursaspor formasıyla ilk lig maçında 31 dakika sahada kalıp 21 sayı 11 ribaund ile double-double yaptı.

Onuralp Bitim’in harika dönüşü ve sayısı:

https://twitter.com/basketsuperligi/status/1441789868250734596

Haftanın genç oyuncusu

NBA’e kıyasla Avrupa ve Türk basketbolunda genç oyuncu için yaş sınırını nereye çekeceğimiz konusunda tereddütler yaşasak da bu kategoride, uzun yolu olan basketbol kariyerinin başlarındaki değerli performansları ortaya koyan isimleri yazmaya çalışacağız.

Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Enes Berkay Taşkıran, Büyükçekmece Basketbol’u Galatasaray karşısında taşıyan isimlerden biri oldu. 2018-2019 sezonunda Beşiktaş formasıyla ve altyapı milli takımlarında dikkat çektikten sonra beklenen seviyeye ulaşamayan 23 yaşındaki Enes Berkay, takımının açılış maçında dört üçlükle 14 sayı, 2 ribaund ve 3 asistlik performans ortaya koydu.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler