Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mimarlardan Medyascope’a iki ödül 

Medyascope‘ta yayınlanan Şehir Hepimizin programı, güncel şehir sorunlarını, kentsel dönüşüm, deprem, salgın, kültürel mirasın yönetimi, ekolojik yıkım, plansızlık, dev projelerin yıpratıcı etkisi, yeşil ve kentsel mekanların erimesi vb. konularda mimarları ve kamuoyunu bilgilendirici bir yapım olarak, Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TürkSMD) bu yıl 14’üncüsü verilecek “Basın-Yayın Ödülü”ne layık görüldü. 

TürkSMD’nin 14’üncü Mimarlık Ödülleri, Mimarlık Haftası kapsamında 5 Ekim’de Ankara’da yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Medyascope’un “ODTÜ yolu” haberlerine internet haberciliği ödülü

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından, doğal ve kültürel değerlerin korunmasında büyük katkıları olan mimar Emre Madran’ın anısına verilecek Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” açıklandı. 

Bu yıl altıncısı verilen basın ödüllerine, “İnternet Haberciliği” dalında, “’Yanan ormanlık alanlar yapılaşmaya açılabilir, meslektaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz, bu işin bir parçası olmayın‘” haberi ve ODTÜ yolu haberleriyle Medyascope muhabiri Meryem Zelal Direkçi layık görüldü. Ödül, 4 Ekim tarihinde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri’ne “Uluslararası Basın” dalında ise Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri’ne “Uluslararası Basın” dalında ise “Ankapark” heberiyle Agence France-Press (AFP, Fransız Basın Ajansı) Türkiye muhabiri Raziye Akkoç, “Saraçoğlu’ndaki kentsel dönüşüme telif davası” haberiyle Deutsche Welle muhabiri Alican Uludağ layık görüldü.  

“Uluslararası Televizyon Haberciliği” dalında ise “Doğa tahribatları, HES ve maden ocakları” haberleri ile Hollanda’dan yayın yapan Jin TV’deki Yeşil Pencere Ekoloji Programı‘nın yapımcısı Güler Yıldız ödüle değer bulundu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.