Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı başlıyor: Beşiktaş, zorlu Ajax deplasmanında – Pep Guardiola’nın Manchester City’si Lionel Messi’li Paris Saint-Germain ile kozlarını paylaşacak

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta karşılaşmaları, bugün (28 Eylül) oynanacak maçlar ile başlayacak. Temsilcimiz Beşiktaş, oldukça eksik bir kadro ile Hollanda’nın güçlü ekiplerinden Ajax’a konuk olacak. Mücadele, saat 19.45’te başlayacak. Günün öne çıkan maçında ise Paris Saint-Germain, sahasında Manchester City ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, Ajax deplasmanında sürpriz peşinde

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci hafta maçında Ajax ile kozlarını paylaşacak. Johan Cruijff Arena’daki karşılaşma, 19.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetecek.

Beşiktaş’ta sakat futbolcuların fazlalığı can sıkıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 2-1’lik Borussia Dortmund mağlubiyeti ile başlayan Beşiktaş, Ajax karşısında bir sürprize imza atarak Türkiye’ye puan veya puanlar ile dönme amacında. Süper Lig’de oynadığı son iki karşılaşmada dört puan kaybeden siyah-beyazlılar, oynadığı toplam yedi maçta rakip filelere 14 gol atarken kalesinde ise yedi gol gördü.

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Ajax’a karşı ise şansı tutmuyor. Kara Kartal, rakibi ile oynadığı dört maçı da en az ikişer gol yiyerek kaybetti. Öte yandan Beşiktaş, Devler Ligi’nde çıktığı son 13 deplasman maçının 11’ini kaybederken bu karşılaşmalarda yalnızca bir galibiyet alabildi. Temsilcimiz, OPTA verilerine göre Kasım 2009’daki 1-0’lık Manchester United galibiyetinden bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı yedi deplasman maçında da kalesini gole kapatmayı başaramadı. 

Tıklım tıklım dolu tribünler önünde Ajax karşısına çıkacak olan Beşiktaş’ta çok sayıda sakat futbolcu kafileye dahil edilmedi. Sergen Yalçın, bu karşılaşmada Welinton, Vida, Atiba, Ghezzal, Teixeira, Larin, Montero, Pjanic, N’Koudou, Mehmet Topal ve Necip’ten faydalanamayacak. Siyah-beyazlılarda, kadroda ise 17 oyuncu yer aldı.

Beşiktaş’ın Ajax maçı kamp kadrosu:

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Ajax maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yalçın, yaşanan sakatlıklara değinerek şunları söyledi: ”Beşiktaş camiası olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Son 10 günde çok ciddi sorunlar yaşadık. Elimizdeki seçenekler çok kısıtlı hale geldi. Stoperde N’Sakala oynayacak.” 

Ajax, dolu tribünler önünde üç puan için sahaya çıkacak

Hollanda temsilcisi Ajax, hem lige hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başladı. Erik ten Hag’ın öğrencileri, ligde oynadığı yedi karşılaşmada altı galibiyet ve bir beraberlik alırken bu maçlarda rakip kalelere 30 gol gönderdi. Kırmızı-beyazlılar, bu maçlarda kalesinde ise yalnızca bir gol görerek inanılmaz bir istatistiğin de altına imza attı. Ajax, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Sporting Lizbon’u deplasmanda 5-1 mağlup ederek “Merhaba!” dedi. Sebastian Haller, bu karşılaşmada dört gol attı.

Öte yandan Hollanda temsilcisi, Türk takımları ile oynadığı 10 karşılaşmada sekiz galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Ajax, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasında oynadığı son beş maçın dördünü ise kaybetti. 

Ajax Teknik Direktörü Erik ten Hag, Beşiktaş karşısında Stekelenburg, Klaiber ve Onana’dan faydalanamayacak. 

Paris Saint-Germain-Manchester City karşılaşması nefesleri kesecek

Paris Saint-Germain (PSG), UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında Manchester City ile kozlarını paylaşacak.  Parc des Princes’te oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Carlos del Cerro yönetecek. 

Paris Saint-Germain, hücum hattındaki isimlere güveniyor

Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum ve Lionel Messi’li yenilenmiş kadrosu ile rakiplerine korku salan PSG, Fransa Ligue 1’de çıktığı sekiz karşılaşmanın hepsini kazandı. PSG, bu maçlarda rakip filelere 22 gol yolladı kalesinde ise yedi gol gördü. 

Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ise kötü bir başlangıç yaptı. Fransa temsilcisi, zayıf rakibi Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

PSG, Manchester City karşısında Neymar, Messi ve Mbappe’li hücum hattına güveniyor. OPTA verilerine göre bu üçlü, 2018-2019 sezonundan bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nde en fazla çalım atan ilk üç oyuncu konumunda. Messi 124, Neymar 110, Mbappe ise bu süreçte 70 kez rakiplerini çalımladı.

PSG’de Gharbi, Bernat, Ramos ve Veratti, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

PSG’nin bu haftaki rakibi Manchester City’ye karşı tarihinde galibiyeti bulunmuyor. PSG, rakibi ile oynadığı beş karşılaşmada üç mağlubiyet ve iki beraberlik aldı. Fransa temsilcisi, İngiliz takımlarına karşı oynadığı son beş maçın da dördünü kaybetti.   

Manchester City, Fransa deplasmanından üç puan ile dönmek istiyor

Pep Guardiola’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester City, İngiltere Premier Lig’de şu ana kadar çıktığı altı karşılaşmada dört galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Manchester City, bu karşılaşmalarda rakip filelere 12 gol atarken kalesinde ise yalnızca bir gole izin verdi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne RB Leipzig’i 6-3 yenerek başlayan Manchester City, Devler Ligi’nde çıktığı son 10 deplasman maçını da  kaybetmedi. İngiltere temsilcisi, bu karşılaşmalarda sekiz galibiyet ve iki beraberlik aldı. Öte yandan Pep Guardiola için bu maçın ayrı bir anlamı var. OPTA verilerine göre İspanyol teknik direktörün çalıştırdığı takımlara en fazla gol atan isim eski futbolcusu Lionel Messi. Arjantinli yıldız, Guardiola’nın takımlarına altı gol attı. 

Manchester City’de Paris Saint-Germain maçı öncesi sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

19.45 Ajax (Hollanda) – Beşiktaş (Türkiye)

19.45 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) – Inter (İtalya)

22.00 Paris Saint-Germain (Fransa) – Manchester City (İngiltere)

22.00 RB Leipzig (Almanya) – Club Brugge (Belçika)

22.00 Porto (Portekiz) – Liverpool (İngiltere)

22.00 Milan (İtalya) – Atletico Madrid (İspanya)

22.00 Borussia Dortmund (Almanya) – Sporting Lizbon (Portekiz)

22.00 Real Madrid (İspanya) – Sheriff Tiraspol (Moldova)

Medyascope Spor Servisi olarak hazırladığımız Şampiyonlar Ligi rehberi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.