Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı başladı: Beşiktaş, Ajax’a direnemedi – Lionel Messi, ilk golünü Pep Guardiola’nın Manchester City’sine attı – Sheriff Tiraspol, Real Madrid’i deplasmanda yenerek tarih yazdı

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci hafta heyecanı, dün (28 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Ajax, sahasında konuk ettiği temsilcimiz Beşiktaş’ı Steven Berghuis ve Sebastien Haller’in golleri ile 2-0 mağlup etti. Günün merakla beklenen karşılaşmasında ise Paris Saint-Germain (PSG) ile Manchester City, Parc des Princes’te kozlarını paylaştı. Lionel Messi’nin yeni takımı ile ilk golünü attığı karşılaşmada PSG, rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Fransa temsilcisinin maçtaki diğer golünü Idrissa Gueye attı. Günün sürprizini ise Sheriff Tiraspol yaptı. Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren Moldova temsilcisi, organizasyon tarihinin en başarılı kulübü Real Madrid’i deplasmanda Jasurbek Jaloliddinov ve Sebastien Thill’in golleri ile 2-1 mağlup etti. Ev sahibinin maçtaki tek golünü Karim Benzema attı. 

Beşiktaş, Ajax’a diş geçiremedi

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci hafta maçında Ajax ile kozlarını paylaştı. Johan Cruijff Arena’da oynanan karşılaşmayı, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetti.

Ajax ve Beşiktaş’ın dizilişleri

Welinton, Vida, Atiba, Ghezzal, Teixeira, Larin, Montero, Pjanic, N’Koudou, Mehmet Topal ve Necip’ten yoksun bir şekilde Johan Cruijff Arena’ya çıkan Beşiktaş, sahada 4-1-4-1 dizilişi ile yer aldı. Hollanda temsilcisi ise  4-3-3 formasyonunu tercih etti. 

Hollanda temsilcisi, ikinci yarıda oyunun temposunu oldukça düşürdü. Maçın en önemli anlarından biri ise 62. dakikada yaşandı. Kenan Karaman, Can Bozdoğan’ın pasında fileleri sarsmayı başardı. Ancak Fransız hakem Benoit Bastien, Kenan’ın topu önüne alırken faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti. Ajax, karşılaşmanın kalan bölümünde Beşiktaş kalesinde önemli pozisyonlar bulmasına rağmen farkı daha da açmayı başaramadı. Öte yandan Beşiktaş’ta 73. dakikada oyuna dahil olan 18 yaşındaki Berkay Vardar, kariyerindeki ilk profesyonel maçına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıkmış oldu. 

Ajax deplasmanından 2-0 mağlubiyet ile dönen Beşiktaş, grubunda henüz puan ile tanışamadı. Hollanda temsilcisi ise iki maçta topladığı altı puan ile liderliğini sürdürdü. Grubun diğer maçında Borussia Dortmund, Sporting Lizbon’u sahasında Donyell Malen’in golü ile 1-0 mağlup etti. 

Temsilcimiz Beşiktaş, 19 Ekim Salı günü Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’u konuk edecek. Ajax ise aynı tarihte Borussia Dortmund ile kozlarını paylaşacak.

Ajax santrforu Sebastien Haller, Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı ilk iki maçta beş gol atan ilk oyuncu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci maçların ardından C Grubu’nda oluşan puan durumu:

Ajax-Beşiktaş karşılaşmasıyla ilgili maç yazımıza buradan ulaşabilirsiniz:

Paris Saint-Germain, Manchester City’ye şans tanımadı

Paris Saint-Germain (PSG), UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci hafta maçında Manchester City ile kozlarını paylaştı. Parc des Princes’te oynanan karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Carlos del Cerro yönetti. 

Paris Saint-Germain ve Manchester City’nin dizilişleri

Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum ve Lionel Messi’li transferleri ile gücüne güç katan PSG, Pep Guardiola’nın Manchester City’si karşısında maça hızlı başladı. Ev sahibi, mücadelenin henüz 8. dakikasında Idrissa Gueye’nin nefis golü ile rakibi karşısında öne geçmeyi başardı. Manchester City, kalesinde gördüğü golün ardından oyunun hakimiyetini eline geçirdi ve PSG kalesinde önemli pozisyonlar buldu. Kevin De Bruyne’nin ortasında ceza sahası içinde kafa vuran Raheem Sterling, üst direği geçemedi. Dönen topu tamamlamak isteyen Bernardo Silva’nın vuruşu da üst direkten döndü. Manchester City, ilk yarının kalan dakikalarında da ataklarına devam etti. Ancak PSG’nin yeni transferi Gianluigi Donnarumma, bu pozisyonlarda kalesini gole kapatmayı başardı. 

İkinci yarıdaki tempo, ilk yarının aksine oldukça düşüktü. Karşılıklı top kayıplarına sahne olan bu dakikalarda sahneye Lionel Messi çıktı. Arjantinli yıldız, sağ kanattan ceza sahasına sokularak Kylian Mbappe ile paslaştı. Messi, Mbappe’den aldığı topta ise harika bir vuruşa imza atarak skoru 2-0’a getirdi. Bu gol, Lionel Messi’nin yeni takımındaki ilk golü olarak tarihe geçti. PSG, dünyaca ünlü yıldızının attığı gol ile Manchester City’yi 2-0 mağlup etti. 

Grubundaki ikinci maçında Manchester City engelini geçmeyi başaran PSG, puanını dörde yükseltti. Manchester City ise üç puanda kaldı. 

Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’ye karşı toplam yedi gol attı.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1442957495853465600?s=20

Mbappe, Messi ve Neymar, Manchester City galibiyetinin ardından bu pozu verdi:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1442974437108686848?s=20

Sheriff Tiraspol, Real Madrid’i deplasmanda devirdi

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci hafta maçında Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol’u sahasında konuk etti. Santiago Bernabeu’da oynanan karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu’ndan Lawrence Visser yönetti. 

Real Madrid ve Sheriff Tiraspol’un dizilişleri

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne tarihinde ilk kez katılan Sheriff Tiraspol, bu organizasyonun en başarılı takımı Real Madrid karşısında maça kalesinde pozisyonlar vererek başladı. Ev sahibi, ilk 20 dakikalık bölümde yakaladığı pozisyonlardan ise sonuç alamadı. Maçın ilk büyük sürprizi ise 25. dakikada yaşandı. Cristiano da Silva Leite’nin sol kanattan açtığı ortaya çok iyi yükselen Jasurbek Jaloliddinov, meşin yuvarlağı filelere yollayarak Sheriff Tiraspol’u öne geçirdi. Real Madrid, kalesinde gördüğü bu golden sonra Sheriff kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak Moldova temsilcisinin Yunan kalecisi Giorgos Athanasiadis, harika kurtarışlara imza atarak takımını soyunma odasına önde götürdü.

Real Madrid, ikinci yarıya hızlı başlayan ekip oldu fakat uzun bir süre Athanasiadis’i geçmeyi başaramadı. Ancak 63. dakikada kazanılan penaltı ev sahibinin imdadına yetişti. Vinicius Junior’un düşürülmesi ile kazanılan penaltıda topun başına geçen Karim Benzema, meşin yuvarlağı filelere yollayarak skora dengeyi getirdi. Giorgos Athanasiadis’in kurtarışları, karşılaşmanın kalan dakikalarında da devam etti. 90. dakikada ise Santiago Bernabeu’da tarih yazıldı. Ceza sahası dışına seken topa çok sert vuran Sebastien Thill, Moldova temsilcisini Real Madrid deplasmanında galibiyete taşıdı. 

Eflatun-beyazlıları deplasmanda 2-1 mağlup eden Sheriff Tiraspol, topladığı altı puan ile liderlik koltuğuna oturdu. Real Madrid ise üç puanda kaldı. 

Real Madrid forveti Karim Benzema, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde 17 sezonda da gol atan ilk oyuncu oldu.

Sheriff Tiraspol forması giyen Sebastien Thill, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gol atan ilk Lüksemburglu oyuncu oldu.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1442971166088515584?s=20

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (28 Eylül) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/1442958781114040320?s=20

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci maçların ardından ”A, B ve D” gruplarında oluşan puan durumu:

https://twitter.com/trtspor/status/1442984967240237059?s=20

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.