Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Artvin-Kemalpaşa’da kaymakam öğretmeni sınıftan kovdu iddiası: Milli Eğitim Bakanı Özer kınadı, İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

Artvin’in Kemalpaşa İlçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın, Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyareti sırasında girdiği sınıfta “Hoş geldiniz” diyerek elini uzatan öğretmeni “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyerek sınıftan kovduğu iddia edildi. Artvin Valiliği, inceleme başlatıldığını duyurdu. Olayı kınayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise İçişleri Bakanlığı’nın kaymakam hakkında soruşturma başlattığını açıkladı. Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın bugün (1 Ekim) Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen Burak Kılıç’tan özür dilediğini açıkladı.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde Kaymakam Mehmet Faruk Saygın, dün (29 Eylül) Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İddiaya göre bir sınıfa giren Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine “Hoş geldiniz” diyen öğretmene “Bu ne hadsizlik” diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söyledi. Gerginliğin ardından Saygın, okuldan ayrıldı.

Eğitim Sen: “Kapıkulu değil, öğretmeniz”

Eğitim Sen Kemalpaşa Şubesi yazılı açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Açıklamada, “Okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir. Sınıftaki diğer öğretmen durumu izah etmeye çalışınca; ‘Sen kimsin, ücretli misin?’ gibi tehditkâr sorular yöneltmiştir. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız. Kimse unutmasın ki kapıkulu değil, öğretmeniz” denildi.

Valilik inceleme başlattı: “İlçe Kaymakamına gerekli tembihat yapıldı”

Kaymakam Saygın iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Yazılı açıklamada bulunan Artvin Valiliği ise başlatılan inceleme ve araştırmaların sürdüğünü belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“29.09.2021 Çarşamba günü Kemalpaşa Kaymakamımız ve Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfını ziyaretleri esnasında, bizleri derinden üzen hadise ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Kemalpaşa Kaymakamı, öğrencilerle sohbet ettiği sırada sınıfa sonradan giren ve daha sonra sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir. İlçe Kaymakamına gerekli tembihat yapılmış, konu ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.”

Milli Eğitim Bakanı Özer olayı kınadı, İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk’te katıldığı programda olayı değerlendirdi. İçişleri Bakanlığı’nın Kemalpaşa Kaymakamı Saygın hakkında soruşturma başlattığını açıklayan Özer, olayı kınadı. Özer, “Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum, kınıyorum. Zaten İçişleri Bakanlığımız da soruşturma başlatmıştır” dedi.

Kaymakam öğretmenden özür diledi

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın’ın bugün (1 Ekim) Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğretmen Burak Kılıç’tan özür dilediğini açıkladı. Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan açıklamaya göre kaymakam Saygın, öğretmen Kılıç’a “Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim” dedi. Burak Kılıç da “Kaymakamımıza yapıcı tavrı dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.