Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Veli-Der: “En az 153 bin 400 öğrenci, salgın nedeniyle okulların açılışının ilk dört haftasında yüz yüze eğitime devam edemedi”

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), yüz yüze eğitimde geride kalan dört haftaya ilişkin rapor hazırladı. Salgın döneminde okulların gerekli önlemler alınmadan açıldığını belirten Veli-Der, yüz yüze eğitimin ilk dört haftasında en az 153 bin 400 öğrencinin karantinaya alındığını açıkladı ve sınıfların seyreltilmesini talep etti. 

Ders sürelerinin azaltılması ve sınıfların seyreltilmesi konusunda adım atılması gerektiğini belirten Veli-Der, “Bu şartlarda yaşamın her alanında olduğu gibi okullarda da salgın yayılımı artıyor, sınıflar karantinaya alınıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nı bir kez daha uyarıyoruz. Sınıfların acil seyreltilmesi sağlanmalıdır. Okullarda hızlı uygulanabilecek PCR testleri bulunmalıdır” dedi. 

Acilen ek dersliklerin sağlanması, ataması yapılan 15 bin öğretmenin bir an önce göreve başlatılması gerektiğini belirten Veli-Der’in açıklaması şöyle:

“Her geçen gün salgın yayılımı ve karantinaya alınan sınıf sayısı artıyor. Alınmayan önlemler nedeniyle kaygılarımız da her geçen gün derinleşiyor. Sınıf mevcutlarının seyreltilmesi için önlem alınmıyor ancak karantinalar nedeniyle okullar fiilen seyreliyor, MEB ise yaşanan süreci yalnızca seyrediyor. Milli Eğitim Bakanı Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin 900 sınıfta vaka nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın derslik başına düşen öğrenci sayısı verileri üzerinden en az 153 bin 400 öğrenci salgında okulların açılışının ilk dört haftasında yüz yüze eğitime devam edemedi.

Karantinaya alınan sınıflardaki öğrenciler yeniden uzaktan eğitime geçiyor. Öğrencilerin sınavları ve ölçme-değerlendirmeleri ile ilgili yeni bir planlamaya ihtiyaç var. Ama bakanlık her konuda olduğu gibi bu konuda da sorun yokmuş gibi davranıyor. Bu konuda acilen bir planlama yapılması zorunluluktur.

MEB, 20. Milli Eğitim Şûrası’nın toplanacağını açıkladı. Önceki şûraların hazırlık süresi dikkate alındığında bu kadar kısa sürede sağlıklı bir şûranın toplanması mümkün değildir. Ancak şûra başlıkları arasında salgında eğitimde yaşanan tahribat gündeme dahi alınmamıştır. Biz velilerin olmadığı, görüşlerimizi, eleştirilerimizi ifade edemediğimiz bir şûra sonucundan çocuklarımızın yararına bir sonuç çıkması beklenemez. Veliler olarak şûrada olmak ve görüşlerimizi ifade etmek istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.