Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberleri: Avrupa İlaç Ajansı’ndan BioNTech’in üçüncü dozuna yeşil ışık, İsrail’de yeşil geçiş uygulaması yeniden başladı

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), üçüncü doz koronavirüs aşısına yeşil ışık yaktı. Johnson & Johnson, güçlendirici aşı için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi’nden izin istemeye hazırlanıyor. İsveç’te 12-15 yaş arası çocuklar Pfizer’ın koronavirüs aşısını olacak. İsrail’de yeşil geçiş uygulaması yeniden başladı. Dünyadan göze çarpan koronavirüs haberlerini Medyascope sizler için derledi.

Johnson & Johnson, güçlendirici aşı için FDA’dan izin istemeye hazırlanıyor

New York Times gazetesinin haberine göre Johnson&Johnson, geliştirdiği koronavirüs aşısının güçlendirilmiş dozu için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) izin istemeye hazırlanıyor. FDA, J&J aşısının güçlendirici dozuna acil kullanım izni verilip verilmeyeceğini tartışmak üzere danışma komitesini 15 Ekim’de toplama kararı almıştı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden alınan son verilere göre, 15 milyondan fazla ABD’li J&J’nin tek dozluk koronavirüs aşısını oldu.

Avrupa İlaç Ajansı’ndan üçüncü doz aşıya yeşil ışık

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), bugünkü (4 Ekim) açıklamasında, bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin Pfizer&BioNTech veya Moderna aşısının üçüncü dozunu olmaları gerektiğini belirtti. EMA’nın açıklamasına göre, 18-55 yaş arasındaki kişilerde yapılan çalışmalarda üçüncü dozun antikor düzeyini, dolayısıyla bağışıklığı artırdığı görüldü. EMA’nın kararları AB üyeleri için tavsiye niteliği taşıyor. Üye ülkeler sağlık uygulamalarında kendi kararlarını verebiliyor. Birçok AB ülkesinde Pfizer-BioNTech aşısının üçüncü dozu, çeşitli nedenlerle bağışıklığı düşük kişilere halihazırda uygulanıyor.

İsveç’te 12 ila 15 yaş arası çocuklar Pfizer aşısını olacak

İsveç Halk Sağlığı Dairesi bugünkü (4 Ekim) açıklamasında, Pfizer&BioNTech’in çocuklar için geliştirdiği Comirnaty aşısının 12 ila 15 yaş arası çocuklara yapılmasını uygun bulduğunu belirtti. Sağlık Ajansı Bölüm Başkanı epidemiyolog Andres Tegnell, Comirnaty’nin çocuklar üzerindeki kullanımı hakkında diğer aşılara göre daha fazla veri olduğunu söyledi.

İsrail’de “yeşil geçiş” uygulaması yeniden başladı

İsrail yönetimi, üçüncü doz aşıyı teşvik etmek için bundan sonraki süreçte sadece üçüncü doz aşı olanlara “yeşil kart” vereceğini açıkladı. 9,4 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 37’sinin üçüncü doz aşı olduğu ülkede, “yeşil geçiş” adı verilen kart ile restoranlara, spor salonlarına ve kapalı alanlara giriliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.