Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde ikinci hafta: Anadolu Efes, Real Madrid mağlubiyetinin izlerini Beşiktaş Icrypex karşısında sildi

İki haftadır son topa kadar çekişmenin sürdüğü ve yüksek skorlu maçlara sahne olan ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) ikinci hafta, cumartesi ve pazar günü oynanan dörder karşılaşma ile geride kaldı.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko ikide iki yaptı

Hafta içi Turkish Airlines EuroLeague’in ilk haftasında Real Madrid deplasmanından mağlubiyetle dönen Anadolu Efes, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde Beşiktaş Icrypex karşısında güçlü bir reaksiyon gösterdi. Maç boyunca farklı şekilde önde olan Anadolu Efes, maçı 101-55 kazandı. Beşiktaş’ta NBA’den yeni transfer Rondae Hollis-Jefferson’un ilk maçında etkisiz bir görüntü sergilediği maçta Efes tarafında Rodrigue Beaubois 21, James Anderson 19, Filip Petrusev 15 sayı ile oynadı.

Filip Petrusev’in bloku: 

Fenerbahçe Beko, haftanın son maçında sahasında Aliağa Petkim’i konuk etti. Sarı-lacivertliler, sete set hücumda skor üretmekte yine zorlandığı maçta sahadan 71-63 galip ayrıldı. Savunmada vitesi arttırdığı bölümlerde skorda öne geçmeyi başaran Fenerbahçe’de Pierria Henry 12 sayı, 13 asist ile double-double yaparken Achille Polonara, 12 sayı, 9 ribaund ile double-double’ın kıyısında kaldı. Aliağa Petkim’de Gary Browne, 14 sayı, 6 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

İkinci hafta, heyecanın son topa kadar sürdüğü maçlara sahne oldu

Basketbol Süper Ligi’nde haftanın en heyecanlı maçı, 2 Ekim Cumartesi günü Galatasaray NEF ve Darüşşafaka arasında oynandı. İki uzatmaya giden maçta Darüşşafaka, deplasmanda 107-101’lik galibiyet ile ayrıldı. Galatasaray’da ilk haftanın kahramanı olan Melo Trimble, saha içinden 1/13’le oynadığı maçın son toplarında takımını galibiyete taşıyamadı. Daçka’da Sinan Güler tecrübesiyle müsabakanın kader anlarında fark yarattı. Galatasaray NEF’te Sadık Emir Kabaca ile birlikte 20 sayı, 9 asist, 6 ribaundluk performansı ile Dee Bost öne çıkarken Darüşşafa’da Doğuş Özdemiroğlu takımına liderlik etti.

İki takımın da normal sürenin sonunda değerlendiremediği hücumlar: 

Yukatel Merkezefendi Belediyesi ilk galibiyeti aldı

Lige yeni yükselen iki takımın maçlarının son topa kaldığı haftada Yukatel Merkezefendi Belediyesi ilk galibiyetini alırken Semt77 Yalovaspor sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda seyircisinin önündeki ilk maçında Frutti Extra Bursaspor’u 74-71 mağlup etti. Böylece Denizli temsilcisi Basketbol Süper Ligi tarihindeki ilk galibiyeti ile tanıştı. Yalovaspor ise evinde çok iyi başladığı maçta, Jarmar Gulley’i (24 sayı, 12 ribaund) durdurmakta zorlandı ve Gaziantep Basketbol’a 93-89 mağlup oldu. Semt77 Yalovaspor’da Glenn Cosey, %70 isabet yüzdesiyle yedi üçlük kaydetti.

Pınar Karşıyaka’da Bonzie Colson şov

Haftanın açılış karşılaşmasında Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda, uzun yıllar unutulmayacak bir performans izledik. Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji’nin karşı karşıya geldiği maçta Bonzie Colson, 13/19 saha içi isabet oranıyla 41 sayı üretti. Maça inanılmaz bir başlangıç yapan Colson’ın durduğu anlarda Karşıyaka skor bulmakta zorlandı ve Bahçeşehir Koleji, maç içinde 20 sayıya çıkan farkı indirmeyi başardı. Bahçeşehir Koleji’nin kolektif şekilde skor bulduğu maçı Karşıyaka 90-81 kazandı.

BSL’deki diğer iki maçta Tofaş, haftanın yüksek skorlu maçında Büyükçekmece Basketbol’u 98-87 mağlup etti. Türk Telekom, deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediye’yi 80-61 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 

ING Basketbol Süper Ligi’nde ikinci haftanın ardından toplu sonuçlar ve puan durumu: 

Öne çıkan bireysel istatistikler

Ülkemizde daha önce Darüşşafaka forması giymiş olan 2020-21 Basketbol Şampiyonlar Ligi MVP’si Bonzie Colson, 7/7 üçlükle başladığı Bahçeşehir Koleji maçını 41 sayı ile tamamladı ve profesyonel kariyerindeki sayı rekorunu kırdı.

Gaziantep Basketbol’da ilk haftanın dikkat çeken ismi Quentin Peterson ve Jarmar Gulley ikilisi, toplamda 53 sayı üreterek takımın sezonun ilk galibiyeti ile tanışmasında önemli pay sahibi oldu.

Bu sezon dikkatle takip edilmesi gereken isimlerden biri olan Ayberk Olmaz, Afyon Belediye’nin sahasında Türk Telekom’a mağlup olduğu karşılaşmada dört üçlükle 19 sayı buldu. 25 yaşındaki uzun, ince fiziğine rağmen son yıllarda edindiği oynama tecrübesi ve şut özelliği ile üstüne koya koya performansını artırıyor.

Haftanın yerli oyuncusu

İkinci haftanın yerli ve genç oyuncusu, 50 dakika oynanan Galatasaray NEF – Darüşşafaka maçından çıktı. Doğuş Özdemiroğlu ve Sadık Emir Kabaca. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nda düzenli olarak kadroya davet alan oyunculardan biri olan ve Darüşşafaka’nın lideri haline gelen Doğuş Özdemiroğlu, savunmadaki topa baskı özelliğine ilaveten hücumda bir zaaf olmaktan çıktı.

Doğuş Galatasaray karşısında, 22 sayı, 8 asist, 7 top çalma ve 5 ribaund ile oyunun iki yönünde de değerli katkı sağladı.

Haftanın genç oyuncusu

Haftanın en iyi genç oyuncusu, Darüşşafaka karşısında %62,5 saha içi yüzdesiyle 22 sayı, 4 ribaund ve 3 asistle oynayan Sadık Emir Kabaca oldu. 2000 doğumlu olan ve henüz 20 yaşını doldurmamış Sadık, Beşiktaş’ın Teksüt Bandırma’nın basketbol operasyonlarını sonlandırmasının ardından kadroya kattığı gençlerden biriydi. Beşiktaş’ta gösterdiği performansın ardından Galatasaray’a transfer olan Sadık Emir Kabaca, tansiyonu yüksek maçta kritik anlarda aldığı sorumluluklar ve isabetli üçlükleriyle fark yarattı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.