Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’daki kiliselerde 1950’den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı

Fransa’daki kiliselerde 1950-2020 yılları arasında 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı tespit edildi. Bağımsız Cinsel İstismar Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre Katolik kilisesine bağlı din adamları, son 70 yılda ülkede 200 binden fazla çocuğu istismar etti. Bağımsız Cinsel İstismar Komisyonu Başkanı Jean-March Sauve, din adamı olmayan ancak Katolik okulları ve gençlik programı gibi kilise ile bağlantılı kişiler de eklendiğine bu sayınını 330 bine kadar yükseldiği söyledi.

Raporun açıklanmasından önce CNN’e konuşan Sauve, Fransız Katolik Kilisesi’nde 1950’lerden günümüze iki bin 900 ile üç bin 200 arasında pedofil din adamının çalıştığını açıkladı. Sauve, bu sorunun sistematik olduğunu, cinsel şiddetin “sürüden ayrılan birkaç kara koyun” ile sınırlı olmadığını belirtti ve “Kilise, tacizlerden haberdar olduğunda çocukları korumak için gereken önlemleri almadı” dedi.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.