Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA yönetimi tarafından muafiyet talebi reddedilen Golden State Warriors oyuncusu Andrew Wiggins aşı oldu

NBA yönetimi dini gerekçelerle aşı muafiyeti hakkı talep eden Andrew Wiggins’in başvurusunu reddetmiş ve koronavirüs aşısı olmadığı sürece Golden State Warriors’ın iç saha maçlarında forma giyemeyeceği açıklamıştı.

Golden State Warriors Başantrenörü Steve Kerr, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, 26 yaşındaki Kanadalı forvetin aşısını olduğunu ve artık bu konunun kapandığını söyledi.

ABD’de koronavirüs aşısı yaptırma zorunluluğu, takımların içinde bulunduğu bölgenin sağlık departmanının aldığı kararlara göre belirleniyor. Golden State Warriors’ın bağlı olduğu San Francisco’da 12 yaş ve üstü kişilerin, kapalı alanlardaki organizasyonlara aşılı olarak gitme zorunluluğu bulunuyor.

Ligdeki aşılanma oranının yüzde 90’a ulaştığını açıklayan NBA, aşı olmayan oyuncularla ilgili tedbirlerini artırmıştı.

Warriors, yeni sezon öncesi hazırlık maçında Portland Trail Blazers’ı 121-107 ile geçerken Wiggins müsabakayı 13 sayı, 2 asist, 1 ribaunt, 1 top çalma ile tamamladı.

Golden State’in Portland’ı yendiği maçın özeti:

NBA yönetiminin salgınla mücadele için aldığı önlemler:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.