Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Ataşehir’de kağıt toplayıcılara gece yarısı baskını: 200 kişi gözaltında

İstanbul’da atık kağıt depolarına yönelik baskınlar devam ediyor. İstanbul Ataşehir’de bulunan atık kağıt depoları bu sabaha karşı (6 Ekim) polis ve zabıta eşliğinde basıldı. Operasyonda 200’e yakın kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği’nin 23 Ağustos’ta, kağıt toplayıcılığın yasaklanmasına yönelik aldığı kararın ardından atık kağıt işçilerinin depolarına baskınlar düzenleniyor. Pazartesi günü (4 Ekim) İstanbul‘un Ümraniye ilçesine bağlı Esenkent Mahallesi‘nde bulunan atık kağıt depolarına, çevik kuvvet ve zabıta ekipleri tarafından baskın düzenlenmişti.

Bugün (6 Ekim) sabaha karşı da Ataşehir’de polis ve zabıta ekipleri kağıt toplayıcıların kaldığı ev ve kağıt toplama alanlarına eşzamanlı baskın düzenledi. Operasyonda iş makinaları da kullanıldı. 49 adrese yapılan baskınlarda 200’e yakın kâğıt toplayıcı gözaltına alındı. Baskınlarda kağıt toplama depolarında bulunan malzemelere de el konuldu.

Yabancı uyruklu kağıt toplayıcıların Tuzla’daki İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldüğü, buradaki işlemlerin ardından sınır dışı edilecekleri belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.