Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Ümraniye’de atık kağıt deposuna yönelik polis baskınında gözaltına alınan üç işçi hakkında tutuklama kararı verildi

İstanbul‘un Ümraniye ilçesine bağlı Esenkent Mahallesi‘nde bulunan atık kağıt depolarına dün (4 Ekim), çevik kuvvet ve zabıta ekipleri tarafından baskın düzenledi.

İstanbul Valiliği’nin 23 Ağustos’ta, kâğıt toplayıcılığının yasaklanmasına yönelik aldığı kararın ardından düzenlenen baskında, depoların kapatılmamasını isteyen kâğıt toplayıcılarına çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda üç işçi gözaltına alındı.

Üç işçi, “görevli memura mukavemet, kamu güvenliğini ve genel güvenliği tehlikeye sokma” suçlamasıyla savcılığa sevk edildi. Savcılık, işçilerden birinin koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle üç işçinin ifadeleri alınmadan sulh ceza hâkimliğine sevk edilmesine karar verdi.

Üç işçi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İşçiler eylemlerine devam ediyor

Atık kağıt işçileri bugün (5 Ekim), depolara düzenlenen baskını ve üç arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Ümraniye’deki kağıt atık deposu önünde eylemdeydi.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Mahmut Aytar, “Bu mesele kriminal bir meseleymiş gibi valilik durmadan açıklama yapıyor. Sorunun diğer muhatapları ise derin bir sessizliğe boğulmuş durumda. Baskın kararları sadece valiliğin kararı mı, yoksa bu kararlarda belediyelerin onayı var mı, Ümraniye Belediye Başkanı bizzat kendisi toplayıcılara Kadosan bölgesinde yer göstermedi mi, Ümraniye bölgesindeki kağıt depolarının Kadosan’a taşınmasını kendisi istemedi mi?” dedi.

Bir sorun var ise bu sorunu konuşarak çözmek için kağıt toplayıcılarının muhatap alınması gerektiğini söyleyen Aytar, “Biz kağıt toplayıcıları olarak tüm bu baskılara, haksızlıklara karşı uluslararası mahkemelerde dahil olmak üzere tüm anayasal, demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz ve bizi yaşamın kıyısı olan çöplere kadar sürükleyenlerin, bizi buradan uçuruma yuvarlamalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.