Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Gönüllüleri’nin seçim güvenliği hedefi: 60 bin sandık alanında en az 60 bin gönüllü

Seçime 40 günden az bir süre kaldı. Seçim güvenliğiyle ilgili çalışmalar yürüten Türkiye Gönüllüleri de çalışmalarını hızlandırdı. 2019 Yerel Seçimleri’nde sahada aktif çalışmalar yürüten gönüllüler, “Türkiye genelindeki 60 bin sandık alanında bir Türkiye gönüllüsü görevlendirilmesini hedefliyoruz” diyor.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gidiyor. Seçimlerde adaylar kadar sandık güvenliği de konuşuluyor. Medyascope olarak sandık güvenliği için bir araya gelen Türkiye Gönüllüleri ile konuştuk. 

2019 İstanbul Yerel Seçimleri’nde seçim güvenliği konusunda çalışanların bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Gönüllüleri platformu, 2023 yılında yapılacak seçimde seçmen iradesinin sandığa eksiksiz yansımasını ve demokratik bir seçim süreci olmasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. 

Türkiye Gönüllüleri’nden Eser Başaran ve Esra Akal ile yaklaşan 14 Mayıs seçimleri üzerine konuştuk. 

Eser Başaran

Türkiye Gönüllüleri’nin, Millet İttifakı’nın gönüllü seçim platformu olarak yer aldığını söyleyen Eser Başaran, “Hem Millet İttifakı içindeki siyasi partilerle hem de dışındaki diğer siyasi partilerle, sosyal paydaşlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz” dedi. 

“2019’da İstanbul’da 39 ilçede tüm sandıkların ıslak imzalı sonuç tutanaklarını dijital olarak toplamıştık

2019 Yerel Seçimleri’nde sahada aktif çalışma yürüttüklerini belirten Başaran, “2019 seçimlerinde biz İstanbul gönüllüleri olarak İstanbul’da 39 ilçede tüm sandıkların ıslak imzalı sonuç tutanaklarını dijital olarak toplamıştık. Ve bunu çok hızlı ve güvenilir bir şekilde yaptık. Seçimlere de büyük katkı sağladı. Şimdi aynı uygulamayı 81 ilde yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Gönüllüleri

“Sandık güvenliği ile ilgili eğitimler veriyoruz

Çalışmalarını seçim öncesi ve seçim günü olarak iki ayrı şekilde planladıklarını söyleyen Başaran, bu süreçlerde neler yaptıklarını şöyle anlattı: “Seçim öncesinde seçmenin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve oy vermeye teşvik edilmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili çeşitli görseller, duyurular hazırladık. Eğitimler veriyoruz. Sandık güvenliği ile ilgili de eğitimler veriyoruz. Ve büyük bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Seçim günü ise Türkiye’nin tüm illeri ve köylerde dahil olmak üzere tüm sandık alanlarında gönüllülerimiz aracılığıyla ıslak imzalı sonuç tutanaklarının dijital olarak toplanması çalışması yapacağız” 

“Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da çalışma yapıyorlar

Başaran, ayrıca Türkiye Gönüllüleri’nin sadece yurt içinde değil, yurt dışında da çalışmalar yaptığını söyledi. 

Esra Akal

Türkiye Gönüllüleri’nden Esra Akal ise yaklaşan seçimlerde 18 yaşından büyük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. 

Web sayfasından gönüllü olunuyor

Akal, 14 Mayıs seçimlerinde sahada aktif olarak görev almak isteyenlerin Türkiye Gönüllüleri’ne nasıl katılacağını şöyle anlattı:  turkiyegonulluleri.org” sitesinden gönüllü ol butonuna tıklayıp karşınıza gelen gönüllü formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Tamamen gönüllülerden oluşan çağrı merkezi arkadaşlarımız size en kısa zamanda ulaşacaklar ve gerekli bilgilendirmeleri yapacaklardır. Bunun sonrasında da kayıtlı olduğunuz ilçedeki il koordinatörlerimiz ya da ilçe koordinatörlerimiz sizinle tekrar iletişime geçip görevlendirmenizi tamamlayacaklardır. Türkiye genelindeki 60 bin sandık alanında bir Türkiye gönüllüsü görevlendirilmesini hedefliyoruz. Bu sayı her sandıkta birin üzerine çıkarsa tabii ki çok daha iyi olur” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.