Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Suriye ve Libya konusunda iç kamuoyuna söylenen ile Putin’e söylenen başka” – Aydın Sezer ile söyleşi

Birleşmiş Milletler’in Libya’da çözüm için belirlediği yol haritasına göre başkanlık ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık’ta aynı anda yapılması planlanıyordu. Libya Temsilciler Meclisi parlamento seçimlerini bir ay erteleme kararı alırken, Dışişleri Bakanı Leyla Menguş yabancı savaşçıların ülkeden ayrılması sürecinde “mütevazı” bir başlangıç olduğunu duyurdu. Gelişmeleri yorumlayan Medya Günlüğü yazarı ve Medyascope yorumcusu Aydın Sezer, Türkiye’de haberlere konu olmasa da Libya’da Rusya ve Mısır’ın şekillendirdiği yeni bir gerçekliğin ortaya çıkmaya başladığını söylüyor. Sezer’e göre, hem Libya hem de Suriye konusunda Ankara’nın iç kamuoyuna yansıtmak istediğinin aksine Rusya ile makas açılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.