Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliçe Elizabeth, sarayda çalışacak yardımcılar arıyor: Yıllık 20 bin sterlin maaş verilecek

Kraliçe Elizabeth, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşadığı Buckingham Sarayı’nda çalışmak üzere yardımcılar arıyor. Yüksek standartlara sahip bir pasta şefinden, kraliyet ailesinin tarihi sanat koleksiyonunu taşıyacak bir kamyon şoförüne kadar birçok pozisyonda ilanlar mevcut. Uzman kamyon şoförüne yıllık 20 bin sterlin maaş verileceği belirtilen iş ilanlarında bazı yardımcıların sarayda yaşayabileceği bilgisi de paylaşıldı.

Kraliçe Elizabeth, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşadığı Buckingham Sarayı’nda çalışmak üzere yardımcılar arıyor. Kraliçe, “hırslı” ve yüksek standartlara sahip bir pasta şefi de dahil olmak üzere Buckingham Sarayı ve çevresinde çalışacak birçok yardımcı aradığını duyurdu. Buckingham, sarayda “standartların çok yüksek olduğunu” ve “ayrıntılara özen gösteren” çalışanların arandığını belirtti.

Yatılı yardımcılar kraliçenin komşusu olabilir

Kraliyet ailesinin işe alım sayfasında verdiği ilanlardan birinde sarayın, her yıl düzenlenen yüzlerce ziyafet, ağırlama ve öğle yemeği etkinliği için zarif tarifler yaratacak deneyimli bir pasta şefi arayışında olduğu yazıldı. İlanda, işe alınacak pasta şefinin, yemekleri en yüksek standartlara ulaştırmak için mutfakla uyum içinde çalışması gerektiği belirtildi. Ayrıca ilanda, bu prestijli pozisyondaki kişinin Buckingham Sarayı’nda yaşamak üzere yatılı yardımcı olarak çalışabileceği paylaşıldı. Bu da şefin, 95 yaşındaki kraliçeye “komşu” olabileceği anlamına geliyor.

Pasta şefinin ana görevi Buckingham Sarayı’nda çalışmak olsa da Holyroodhouse, Sandringham ve Windsor gibi diğer kraliyet konutlarına hizmet etmeyi de içeriyor. Pasta şefi poziyonu için ayrıca, iyi bir maaş ve eşine az rastlanır ayrıcalıklar vaat ediliyor.

Şefin, büyük etkinliklerden önce malzemeleri X-ray’den geçirmesi gerekiyor

Buckingham Sarayı’nda düzenlenen uluslararası misafirlerin ağırlandığı büyük etkinliklerde, saraydaki şeflere kimliklerini gizlemek için bazı kod adları veriliyor. Yemekleri hazırlamadan önce şeflerden malzemelerini, bıçaklarını ve diğer ekipmanlarını X-ray cihazından geçirmesi isteniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, eski ABD başkanları Barack Obama ve Donald Trump gibi davetliler için yemek hazırlayacakları zaman şeflere kraliçenin polisleri mutfakta yakından eşlik ediyor.

20 bin sterlin maaşla kamyon şoförü aranıyor

Kraliçe ayrıca, İngiltere kraliyet ailesinin bir diğer yerleşkesi olan Windsor Kalesi’nin güneyinde 4 bin 800 dönümlük arazide yer alan Windsor Great Park’ta çalışacak bir kamyon şoförünü işe almak istediğini duyurdu. Kamyon şoförünün en önemli görevi, kraliyet ailesinin tarihi sanat koleksiyonunu bakım merkezlerine taşımak. Bu hassas görev için, yıllık 20 bin sterlin başlangıç maaşı öngörülüyor.  

Derleyen: Ayşen Yaman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.