Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Ayşegül Karakülhancı: “Laschet, CDU’nun koalisyonda olması gerektiğinin altını çizdi ve bunun için ‘İstifa etmem gerekiyorsa ederim’ mesajını verdi”

Almanya’da 26 Eylül’de düzenlenen federal seçimlerde, halk sandıkta son sözü söylemiş ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) demişti. 16 yıllık şansölyelik görevi son bulan Angela Merkel’in partisi Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) sandıkta hezimete uğramış ve tarihinin en kötü oy oranlarından birini almıştı. Bunun üzerine CDU lideri ve birlik partilerinin başbakan adayı Armin Laschet, dün (7 Ekim) düzenlediği basın toplantısında istifa edebileceğinin sinyallerini verdi. 26 Eylül’den sonra gözler “anahtar parti” olarak görülen Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’ye (FDP) dönmüştü. Yeşiller’in Sosyal Demokratlar’a, liberallerin ise birlik partilerine daha yakın olduğu biliniyor. Bu arada Yeşiller, FDP ve Sosyal Demokratlar, olası bir “Trafik Lambası” koalisyonu için dün ön görüşmelere başladı. 17 Aralık tarihine kadar Almanya’nın yeni hükümetinin belli olması bekleniyor. Almanya’da yaşayan gazeteci Ayşegül Karakülhancı ile son gelişmeleri konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.