Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de ikinci hafta geride kaldı: Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes mağlubiyetten kurtulamadı

2021-2022 Turkish Airlines EuroLeague sezonu ikinci haftası, 7 Ekim Perşembe ve 8 Ekim Cuma günü oynanan dokuz maçla tamamlandı. İlk haftanın aksine yalnızca iki ev sahibi takım galip gelebilirken bu sonuçların ardından altı takım yoluna namağlup devam ediyor: Barcelona, AX Armani Exchange Milan, Zenit St. Petersburg, Olympiakos, LDLC ASVEL, AS Monaco.

Fenerbahçe Beko, son anlarda yıkıldı

EuroLeague’e Kızılyıldız galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe Beko, 61 sayı atabildiği maçın ardından Panathinaikos deplasmanında 87 sayıya ulaştı. OAKA’da oynanan karşılaşmanın bitimine 40 saniye kala beş sayı önde olan Fenerbahçe, kalan sürede Nando De Colo’nun basit top kaybı ve hakemlerin Panathinaikos lehine çaldığı iki sportmenlik dışı faul sonucu üstünlüğünü koruyamadı.

Atina temsilcisinin maçı kazandıran son yedi sayısını serbest atış çizgisinden bulduğu maçta Fenerbahçe Beko, koparmayı ve bitirmeyi başaramadığı maçta ilk maça nazaran daha iyi bir hücum performansı gösterdi. Marko Guduric ve Danilo Barthel’in sakatlıklarının ardından sahaya çıktığı maçta Jan Vesely, Devin Booker, Achille Polonara uzun üçlüsü, toplamda 10 asist yaptı. Vesely’nin asistlerinin yanı sıra 18 sayı ve 10 ribaund ile double double yaptığı maçta, 16 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle oynayan Nando De Colo’da daha iyi gözüktü.

İlk yarıda etkisiz bir görüntü çizdikten sonra maçın sonunda birebirlerle Nemanja Nedovic’i işleyen Dyshawn Pierre, kendine has tarzıyla sezon boyunca kritik anlarda takım adına ne kadar önemli bir koz olduğunu tekrar gösterdi.

Panathinaikos’ta Nedovic 20 sayı ile en skorer isim olurken Ioannis Papapetrou ve Daryl Macon ikilisi toplamda 27 sayı, 8 ribaund, 8 asistle galibiyetin mimarları oldular. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Anadolu Efes, CSKA Moskova karşısında geri dönüşü tamamlayamadı

EuroLeague sezonuna zor bir fikstür ile başlayan Anadolu Efes, EuroLeague’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda taraftarıyla buluştuğu maçta CSKA Moskova’ya 96-100 mağlup oldu. Bu sonuçla CSKA ilk galibiyetini alırken Efes, sezona ikide sıfırla başlamış oldu.

Üçüncü çeyreğin bitmesine 03:12 kala 16 sayı geriye düşen Anadolu Efes, farkı kapatmasını bildi ancak geri dönüşü galibiyetle sonlandıramadı. İlk hafta Real Madrid maçında sezona istediği başlangıcı yapamayan MVP Vasilije Micic, bu hafta takımı sürükleyen isim oldu. Micic’in yedi üçlükle 32 sayı ürettiği maçta Sırp yıldıza eşlik eden isimler, 14 sayı, 5 ribaund ile oynayan Adrien Moerman ve 12 sayı, 7 asistle oynayan Shane Larkin oldu.

Dört ismin skor yükünü çektiği CSKA Moskova’da Tornike Shengelia, Will Clyburn, Johannes Voigtmann ve Iffe Lungberg toplamda 75 sayı, 26 ribaund, 17 asistlik performansla galibiyetin mimarları oldu.

Geçtiğimiz sezon “Yılın Koçu” seçilen Ergin Ataman, ödülünü aldı:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Altı takım ikide ikiyle başladı

İlk haftanın deplasmanda galip gelen tek takımı olan Zenit St. Petersburg, harika bir atmosferde oynanan maçta Zalgiris Kaunas deplasmanından da 64-70 skorla galip ayrıldı. Zenit’te Jordan Loyd’un 19 sayıyla en skorer olduğu karşılaşmada Billy Baron’dan kritik 11 sayılık katkı geldi. Zalgiris’te ilk haftaki performansını sürdüren Janis Strelnieks 14 sayıyla oynarken Emmanuel Mudiay, beklentilerin altında kaldı. Mağlubiyetin ardından Kaunas’ta sürpriz bir kararla takımın başındaki ikinci yılını geçiren Martin Schiller’le yollar ayrıldı. Yerine son olarak Fransız Metropolitans 92’yi çalıştıran 54 yaşındaki Sloven koç Jure Zdovc geldi.

Zalgiris Kaunas – Zenit St. Petersburg maçının özet görüntüleri:

Sezona güçlü bir başlangıç yapan Barcelona, ALBA Berlin’in ardından bir diğer Alman temsilcisi Bayern Münih’i deplasmanda 72-80 mağlup etti. Bayern’in sezonun ikinci mağlubiyetini aldığı karşılaşmada Cory Higgins çift yönlü takımını taşıyan isim olurken Nikola Mirotic – Brandon Davis pota altından 26 sayılık katkı geldi. Münih temsilcisinde Darrun Hillard, DeShaun Thomas ve Augustine Rubit forvet rotasyonunun performansı mağlubiyeti engellemek için yeterli olmadı. 

FC Bayern Münih – FC Barcelona karşılaşmasının özet görüntüleri:

Cuma gününde iki Fransız temsilcisi LDLC ASVEL ve AS Monaco, ikinci maçlarını da kazandı. Geçen yılki EuroCup finali buluşmasının yeni randevusunda sahadan 80-88 galip ayrılan Monaco’da beş oyuncunun çift hanelere çıktığı maçta Donta Hall, Mike James ve Danilo Andjusic öne çıkan isimler oldu. UNICS’te Mario Hezonja ve John Brown’dan gelen 31 sayı takımın ikinci mağlubiyetini önleyemedi.

UNICS Kazan – AS Monaco karşılaşmasının özet görüntüleri:

ASVEL, ALBA Berlin deplasmanında 20 top kaybı yapmasına rağmen parkede 67-71 galip gelen taraf oldu. Sezona iyi başlayan Chris Jones, ürettiği 24 sayıyla kariyer rekorunu kırarken takımı adına galibiyetin mimarı oldu. Aldığı 19 hücum ribaundu sayesinde yakaladığı fazla hücum fırsatlarını değerlendiremeyen ALBA Berlin, Maodo Lo’nun 22 sayıyla takımının en skorer olduğu maçta galibiyetle tanışamadı.

ALBA Berlin – LDLC ASVEL karşılaşmasının özet görüntüleri:

Olympicos ve AX Armani Exchange Milan, diğer takımlara mesaj verdiler

İlk hafta aldığı CSKA Moskova galibiyetiyle sezona güçlü bir başlangıç yapan Olimpia Milan, haftanın kapanış maçında Baskonia karşısında 64-78’lik skorla net bir galibiyet aldı. Milan, Malcolm Delaney ve Devon Hall ile güçlü oyun kurucu rotasyonundan aldığı katkıyı takımın sacayağından ikisi olan Shavon Shields ve Nicolo Melli’nin performanslarıyla birleştirdi. Simone Fontecchio, Wade Baldwin ve Rokas Giedraitis’in toplam 44 sayılık performansı Baskonia’nın mağlubiyetini önleyemedi. 

Baskonia – AX Armani Exchange Milan maçının özeti:

Geride bıraktığı kötü sezonların ardından bu sezonun sürpriz adaylarından olan Olimpiakos, evinde sezona iyi başlayan güçlü rakibi Real Madrid’i 74-68 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet aldı. Vassilis Spanoulis’in maçı Barış ve Dostluk Salonu’nda takip ettiği maçta iyiden iyiye takımın lideri haline gelen Sasha Vezenkov 16 sayı, 10 ribaundluk double double’ıyla parladı. Real Madrid’de Nigel Williams-Goss 16 sayı, Walter Tavares 15 sayının yanında 6 ribaund ile oynadı.

Olympiakos – Real Madrid maçının özeti: 

Haftanın sürpriz sonuçlarından birine, Maccabi Platika Tel Aviv’i dolu tribünler önünde mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini alan Kızılyıldız imza attı. Maccabi’de Scottie Wilbekin’in altı üçlüğü ve yeni transfer Matias Lessort’un 16 sayısının yeterli olmadığı maçta Kızılyıldız tarafında takımın lideri Nikola Kalinic (19 sayı) ve Nate Wolters (17 sayı), galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Maccabi Playtika Tel Aviv – Kızılyıldız karşılaşmasının özet görüntüleri: 

Haftanın genç oyuncusu

Üçüncü Antetokounmpo kardeş Kostas, LDLC ASVEL formasıyla şu ana kadarki en dikkat çekici performansına imza attı. NBA’den gelen 23 yaşındaki Yunan uzun, 9 sayı, 4, ribaund, 2 blok ile sezon boyunca takıma neler katabileceğinin sinyallerini verdi.

Turkish Airlines EuroLeague’de puan durumu:

Turkish Airlines EuroLeague’in ikinci haftasında alınan sonuçlar:

Turkish Airlines EuroLeague’in çift maçlı haftasının programı:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.