Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chicago Maratonu 2021: ABD’li atletler, harika performanslarını birincilikle süsleyemedi

Dünyanın en önemli maratonlarından biri olarak kabul edilen Chicago Maratonu, dün (10 Ekim) Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde koşuldu. 42 kilometre 195 metrelik yarışı erkeklerde Etiyopyalı Seifu Tura, kadınlarda ise Kenyalı Ruth Chepngetich kazandı. Chepngetich, geçen nisan ayında koşulan İstanbul Yarı Maratonu’nu da kazanmıştı.

Seifu Tura, kariyerinin en büyük zaferini elde etti

Tokyo, Berlin, Londra, Boston ve New York ile beraber altı büyük maratondan biri olarak kabul edilen Chicago Maratonu, dün (10 Ekim) Amerika Birleşik Birleşik Devletleri’nin Chicago kentinde koşuldu. Maratona Afrikalı atletler damga vurdu. 42 kilometre 195 metrelik mücadeleyi erkeklerde Etiyopyalı Seifu Tura kazandı. Kariyerinin en önemli başarısını elde eden Tura, maratonu 2 saat 6 dakika 12 saniyelik derecesi ile noktaladı. Ev sahibi ülkeden Galen Rupp, 2 saat 6 dakika 51 saniyelik derecesi ile ikinciliği elde ederken podyumun son basamağına ise Kenyalı atlet Eric Kiptanui çıktı. Kiptanui, 2 saat 6 dakika 51 saniyelik derecesi ile koşuyu tamamladı. 

Kenyalı Ruth Chepngetich, mutlu sona ulaştı

Kadınlarda ise ilk üç sıranın ikisini ABD kaptı. Ancak yarışı Kenyalı atlet Ruth Chepngetich kazandı. Daha önce İstanbul Yarı Maratonu’nda da mutlu sona ulaşmayı başaran Chepngetich, 2 saat 22 dakika 31 saniyelik derecesi ile birinci oldu. ABD’li sporculardan Emma Bates 2 saat 24 dakika 20 saniye ile ikinci, Sara Hall ise 2 saat 27 dakika 19 saniyelik derecesi ile üçüncü sırayı elde etti.

Chicago Maratonu’nun önemli anları:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.