Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü hafta geride kaldı: Anadolu Efes’in Pınar Karşıyaka’yı ağırladığı maç, EuroLeague Final Four’u aratmadı

ING Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü hafta, hafta sonu oynanan sekiz maçla geride kaldı. 2021-2022 sezonunun ilk üç haftasını göz önünde bulundurunca, geçen sezona göre daha çekişmeli ve keyifli bir lig başlangıcına tanıklık ediyoruz.

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, EuroLeague sertliğinde geçen iki maçtan galip ayrıldı

Yoluna namağlup devam eden iki Turkish Airlines EuroLeague takımımızdan Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda son topa kalan heyecan verici mücadelede Pınar Karşıyaka’yı 78-77 mağlup etti. EuroLeague’deki CSKA Moskova yenilgisinin ardından özgüven tazeleyen bir galibiyet alan Anadolu Efes’te, takımın tecrübeli isimleri Rodrigue Beaubois 16 sayı, 3 asist, Tibor Pleiss 17 sayı, 5 ribaundluk performansla taşıyıcı isimler oldu.

İki BSL ve bir FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) karşılaşmasının ardından resmi maçlardaki ilk yenilgisini alan Pınar Karşıyaka’da yeni takımıyla ilk maçına çıkan Michael Roll, beş üçlükle bulduğu 23 sayı ve maçın kader anlarında oyuna ağırlığını koymasıyla takıma neler katabileceğinin sinyallerini verdi.

Larkin ve Dunston’ın Pınar Karşıyaka’yı durdurduğu maçın son topu:

Rakibini bir sayı farkla mağlup eden diğer üçte üç yapan takım Fenerbahçe Beko, aynı salonu paylaştığı Bahçeşehir Koleji’ni 78-79 mağlup etti. Panathinaikos karşısında son anlarda kalp kırıcı bir mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe, bu kez son topa kalan maçı kazanmayı bildi. Bahçeşehir Koleji tarafında maçın el yakan toplarında iyiden iyiye sorumluluk alan Jamar Smith’in 19 sayı ürettiği karşılaşmada Fenerbahçe Beko’da, Nando De Colo – Jan Vesely ikilisine Melih Mahmutoğlu eşlik etti.

Erkan Yılmaz’ın Giannis Antetokounmpo’yu çağrıştıran smacı:

Jan Vesely’nin galibiyeti getiren tip basketi:

Bahçeşehir Koleji’nin değerlendiremediği son top:

Haftanın ilk günü üç Basketbol Şampiyonlar Ligi ekibi galip

9 Ekim Cumartesi gününün Fenerbahçe dışındaki üç kazananı, BCL’de mücadele eden temsilcilerimiz oldu. Beşiktaş Icrypex, Anadolu Efes ve San Pablo Burgos mağlubiyetlerinin ardından zorlu Frutti Extra Bursaspor deplasmanından 73-76 galip ayrılmayı başardı. Üç haftadır maçları son topa kalan Bursaspor, bu karşılaşmaların yalnızca birinde kazanabildi. Beşiktaş’ta takımın saha içi lideri olma yolunda ilerleyen Jordan Bone, 21 sayı, 7 ribaund, 3 asistle takımı taşıyan isim oldu. Bursaspor’da maçı uzatma fırsatını değerlendiremeyen Allerik Freeman, 26 sayıyla yıldızlaştı.

Frutti Extra Bursaspor – Beşiktaş Icrypex karşılaşmasının son anları: 

Ligin hücum potansiyeli en yüksek takımlarından biri olan Galatasaray NEF, bir kez daha 90 sayının üzerine çıkarak Aliağa Petkim’i deplasmanda 81-95 mağlup etti. Beş ismin çift hanelere çıktığı Galatasaray’da Kerry Blackshear’ın 20 sayı, 9 ribaundluk performansına 20 sayıyla DeVaughn Akoon-Purcell eşlik etti.

Hafta içinde U-Banca Transilvania Cluj-Napoca deplasmanında 60 sayı bulabilen Darüşşafaka, Tofaş’ı kendi evinde 94-78 mağlup etmeyi başardı. Sezonun en iyi performansını ortaya koyan Daçka’da Nathan Boothe, Gabriel Olaseni ve Doğuş Özdemiroğlu üçlüsü, toplamda 62 sayı buldu.

10 Ekim Pazar maçları

Gaziantep Basketbol, haftanın en farklı biten karşılaşmasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 82-49 mağlup etti. 90. Yıl Spor Salonu’nda ağırladığı HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ni 51 sayıda tutan Semt77 Yalovaspor, 63-51’lik galibiyetle Basketbol Süper Ligi tarihindeki ilk galibiyetini elde etti. Yalovaspor’da Lamont Jones ve Marcus Lee öne çıkan ikili oldu.

Milton Doyle’un potaya süzülüşü ve posteri:

Haftanın kapanış maçında İstanbul’da Türk Telekom’u 81-71 mağlup eden Büyükçekmece Basketbol, galibiyetle tanışmış oldu.

ING Basketbol Süper Ligi’nde üçüncü haftanın ardından oluşan puan durumu ve haftanın sonuçları: 

Öne çıkan bireysel istatistikler

Basketbol Süper Ligi’nde galibiyetle tanışamamış tek takım olan Aliağa Petkim’de, Fenerbahçe Beko karşılaşmasının ardından yine etkileyici bir performans ortaya koyan Gary Browne’nin 26 sayı, 4 ribaund, 6 asistlik performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Darüşşafaka’nın 25 yaşındaki guardı Troy Caupain, 15 sayısının yanında bulduğu 12 asist ve takımı saha içinde yönetmesiyle, 94 sayılık galibiyetin mimarı oldu. Maçlar ilerledikçe atletizmi ve pota altındaki caydırıcılığıyla daha çok dikkat çeken Gaziantep Basketbol’un Fransız uzunu Alpha Kaba, sezonun geri kalanında takip edilmesi gereken oyunculardan biri.

Haftanın yerli oyuncusu

Haftanın etkileyici galibiyetlerinden birine imza atan Gaziantep’te, 2013’ten beri takımda forma giyen, ligin istikrarlı yerli oyuncularından Can Uğur Öğüt’ün Türk Telekom’a transferi önemli bir kayıptı. Can Uğur’un eksikliğini kapatmaya aday isimlerden İsmail Cem Ulusoy, Merkezefendi Belediyesi galibiyetinde 14 sayı, 7 ribaund, 7 asistle triple-double’a yaklaşan bir performans ortaya koydu.

Haftanın genç oyuncusu

HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nin 1997 doğumlu uzunu Efe Beşok, takımının düşük skorda kaldığı maçta bulduğu forma şansını, dokuzunu üçlükler üzerinden bulduğu 13 sayı ile takımın en skoreri olarak iyi değerlendirdi.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.