Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Önce pizzacıda ayakta kalmıştı, şimdi de stadyuma giremedi: Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, aşı olmadığı için futbol maçına alınmadı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs aşısı olmadığı gerekçesiyle Santos ile Gremio arasında oynanan futbol maçına giremedi. Santos Kulübü, koronavirüs salgını nedeniyle aşılanmamış taraftarların stadyuma girmesine izin vermeyeceklerini açıklamıştı. 

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, aşı olmadığı için Santos ile Gremio arasında oynanan maçı stadyumda izleyemedi. 

Bolsonaro, Metropoles adlı haber sitesinin yayınladığı videoda, statta maçı izleyemediği ve kendisinden aşı kartı istenmesi üzerine duyduğu rahatsızlığı şu sözler ile dile getirdi: “Benden aşı kartı istediler. Santos maçını izlemek istiyorum fakat bana aşılanmam gerektiğini söylüyorlar. Neden? Benim aşı olanlardan daha fazla antikorum var.” 

Santos kulübü, Gremio ile oynayacakları maç öncesi sadece tam aşılanmış ve son 24 saat içinde yaptırılmış negatif PCR testine sahip kişilerin stadyuma alınacağını açıklamıştı. 

Koronavirüs aşısı yaptırmayan ve aşı karşıtlığını her fırsatta dile getiren Bolsonaro, daha önce koronavirüse yakalandığını ve bu yüzden halihazırda antikor sahibi olduğunu iddia ediyor. 

Bolsonaro daha önce Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğu New York’ta aşısız olduğu için restorantlara alınmamış ve kaldırımda pizza yemek zorunda kalmıştı.

Brezilya, koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri. Ülkede salgın nedeniyle 600 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.