Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya: “Hekimler tükeniyor, 18 ayda 8 bin doktor kamudan ayrıldı”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, hekimlerin çalışma koşulları, özlük hakları ve salgın koşulları nedeniyle tükendiğini belirterek, 18 ayda 8 bin doktorun kamudan ayrıldığını ve Sağlık Bakanlığı’nın da bu durumun yeni farkına vardığını söyledi.

Dr. Yerlikaya, “Bölgede pikler sert yaşanırken Türkiye’nin diğer yerlerinde vaka sayıları çok az oluyor. Bölge illeri aşılama oranı düşük olmasına rağmen büyük bedeller ödeyerek, yani toplumsal bağışıklığı aşı ile değil, enfekte olarak sağlıyor diyebiliriz. Biz bölgede bütün bileşenlerin, STK’ların, siyasi partilerin dahil olacağı bir aşı kampanyası başlatılması için çok çabaladık ama maalesef istenilen seviyede gerçekleşmedi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.