Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasına girildi: Üçüncü haftada, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, deplasmanda galibiyet arıyor

Turkish Airlines EuroLeague’de 2021-2022 sezonunun ilk çift maç haftasına girildi. 12 Ekim Salı – 15 Ekim Cuma tarihleri boyunca takımların ikişer maç yapacağı takvimin ilk bölümünde, üçüncü haftada Fenerbahçe Beko ALBA Berlin’e, Anadolu Efes ise LDLC ASVEL’e konuk olacak.

Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Panathinaikos OPAP mağlubiyeti ve ING Basketbol Süper Ligi’ndeki zorlu Bahçeşehir Koleji galibiyetinin ardından bugün (12 Ekim) saat 21.00’de ALBA Berlin ile deplasmanda karşılaşacak. ALBA Berlin, EuroLeague’e ikide sıfırla başlayan altı takımdan biri. 

Bugün yine aynı saatte Anadolu Efes, Fransa’nın Lyon şehrinde lige formda bir giriş yapan LDLC ASVEL’e konuk olacak. Geçen hafta Tornike Shengelia’nın haftanın en değerli oyuncusu seçildiği maçta CSKA Moskova’ya mağlup olan Anadolu Efes, EuroLeague sezonunun ilk galibiyetini almak için sahaya çıkıyor. Ancak sezona zor bir fikstürle başlayan Efes’i, atletik ve farklı özelliklerdeki oyuncularıyla iyi bir sinerji yakalayan, sezona ikide ikiyle başlayan ASVEL karşısında kora kor bir mücadele bekliyor.

Üçüncü haftanın dokuz karşılaşmasının altısı bugün oynanacak. Temsilcilerimizin maçları dışındaki dört maçın programı şöyle:

UNICS Kazan – Bayern Münih l 19.00

CSKA Moskova – Zenit St. Petersburg l 20.00

Baskonia – Panathinaikos OPAP l 21.30

AX Armani Exchange Milan – Maccabi Playtika Tel Aviv l 21.30

EuroLeague’e NBA patentli oyuncular transfer oldu

Üçüncü hafta öncesi EuroLeague’e, iki NBA patentli oyuncu transfer oldu. Sezonun ilk karşılaşmasında Nikola Milutinov’un sakatlanmasının ardından uzun arayışına giren CSKA Moskova, sekiz sezon NBA’de forma giyen Kenneth Farried ile iki aylığına anlaştı. Sözleşmede sezon sonuna kadar uzatma seçeneği bulunuyor. 31 yaşındaki Farried, yedi yıllık Denver Nuggets tecrübesinin ardından kısa süreler Brooklyn Nets, Houston Rockets, Çin’de Zhejiang Lions, Porto Riko’da Leones de Ponce formaları giydi. Farried’in en etkileyici özelliği, NBA düzeyinde dahi fark yaratabilen atletizmi.

Panathinaikos ise oyun kurucu rotasyonunu Yogi Ferrell ile takviye etti. İlk kez ABD dışında forma giyecek Ferrell, 2016’dan beri tutunmaya çalıştığı NBA’de Brooklyn Nets, Dallas Mavericks, Sacramento Kings, Cleveland Cavaliers ve Los Angeles Clippers formalarıyla toplamda 268 maça çıktı. 1.83 boyunda ve 28 yaşındaki guardın en öne çıkan özelliği, çabukluğu ile skor potansiyeli.

İlk çift maç haftası öncesi Turkish Airlines EuroLeague’de puan durumu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.