Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Squid Game, Netflix’in en çok izlenen orijinal yapım dizisi oldu

Güney Kore yapımı “Squid Game”, diğer tüm dizileri geride bırakarak en çok izlenen orijinal yapım Netflix dizisi oldu. Dizi yayınlandıktan sonraki ilk 28 gün içinde 111 milyon hesap tarafından izlendi. Aynı dönemde, ikinci sıraya yerleşen “Bridgerton” dizisi ise 82 milyon izleyicide kaldı. Netflix’in hesaplamalarında, bir bölümü en az iki dakika izleyen kullanıcı sayısı temel alınıyor. “Squid Game” ve Fransa yapımı “Lupin” dizilerinin başarıları, platformun uluslararası yapımlara yönelme stratejisinin başarılı olduğunu gösteriyor.

Netflix, dizinin başarısını Twitter’dan duyurdu.

Yaklaşık 94 ülkede Netflix’in en çok izlenen 10 içeriği listesinde yer alan Squid Game, platformda birinciliğe oturan ilk Kore dizisi oldu.

456 borçlu insanın büyük para ödülünü kazanmak için ölümüne yarışmasını anlatan Squid Game, izlenme rekorlarına koşuyor. Kısa sürede kendi hayran kitlesini yaratan dizi, sosyal medya sitelerinde en çok konuşulan konulardan biri. Popüler dil öğrenme uygulaması Duolingo, Korece öğrenmeye yönelik ilginin Squid Game dizisinin ardından oldukça arttığını duyurdu. Dizinin yayınlanmaya başlamasının ardından Duolingo’da Kore dili öğrenmek isteyen hesapların sayısı İngiltere’de yüzde 76, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ise yüzde 40 artış gösterdi.

Dizi, en çılgın hayallerimizin bile ötesinde”

CNN’e konuşan Netflix yöneticisi Minyoung Kim, dizinin başarısını “en çılgın hayallerimizin bile ötesinde” diyerek tarif etti. Kim, “2015’te Kore dizilerine ve filmlerine ilk yatırım yapmaya başladığımızda Asya ve dünyadaki Kore içeriği hayranları için birinci sınıf hikayeler çıkartmak istediğimizi biliyorduk. Squid Game, bugün en çılgın hayallerimizin bile ötesine geçti” dedi.

Dizi, ilhamını Güney Kore ekonomisinde görülen aşırı gelir eşitsizliği ve yüksek borçluluk sorunlarından alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.