Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de üçüncü hafta: Son şampiyon Anadolu Efes galibiyet ile tanışamadı – Fenerbahçe Beko’nun hücumdaki problemleri devam ediyor

Turkish Airlines EuroLeague’de 2021-2022 sezonunun ilk çift maçlı haftasında, dün (12 Ekim) altı karşılaşma oynandı. Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko, deplasmanda LDLC ASVEL ve ALBA Berlin’e mağlup oldu.

Anadolu Efes’ten üçte sıfır

İlk iki haftadaki zorlu rakiplerinin ardından EuroLeague’in bu sezona harika başlayan takımlarından LDLC ASVEL’e konuk olan Anadolu Efes, ilk devresini 35-49 önde kapattığı karşılaşmadan 75-73 mağlup ayrıldı. Lyon şehrinde tribünlerde yüksek enerjinin olduğu maçta Anadolu Efes müsabakanın ikinci yarısında 11 top kaybı yaparken üç sayılık bölgeden 14 atışta üç isabet bulabildi. Vasilije Micic ve Shane Larkin’in toplamda 39 sayısına Rodrigue Beaubois dışında eşlik eden isim çıkmadı.

Fenerbahçe ikinci deplasman maçından da mağlup ayrıldı

Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin deplasmanının ikinci yarısında oldukça kötü bir performans gösterdi. Alman temsilcisi ilk yarıda toplam 27 sayı ürettikten sonra üçüncü çeyrek 30, son periyotta 27 sayı buldu. Fenerbahçe Beko’nun hücumda zorlandığı ikinci yarıda temsilcimiz 14 sayı farkla (84-70) kaybetti. Nando De Colo’nun 15 sayı, 8 asistle oynadığı maçta takımın en skorer ikinci ismi, 12 sayıyla Ahmet Düverioğlu oldu.

12 Ekim Salı günü alınan sonuçlar ve günün programı şöyle:

Turkish Airlines EuroLeague’de üçüncü hafta, bugün oynanacak üç karşılaşma ile sona erecek. Sezona ikide iki ve iyi bir basketbolla başlayan iki takımın karşılaşacağı Olympiakos – Barcelona mücadelesi saat 22.00’de başlayacak. Günün diğer iki karşılaşmasında Kızılyıldız yeni koçu Jure Zdovc’la ilk maçına çıkacak Zalgiris Kaunas’ı, Real Madrid AS Monaco’yu ağırlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.