Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

18 yaşındaki Afgan mülteci Londra’da ragbi oynayan öğrencilerin gözü önünde bıçaklanarak öldürüldü

İki yıl önce İngiltere’ye taşınan 18 yaşındaki Afgan mülteci Hazrat Wali, Londra’nın güneybatısındaki bir spor sahasında ragbi oynayan çocukların önünde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet şüphelisi yakalanamazken, olay ile ilgili soruşturma devam ediyor.

18 yaşındaki Afgan mülteci genç Hazrat Wali, 12 Ekim Salı günü saat 16:45 sıralarında, Richmond upon Thames Koleji‘nden birkaç metre uzaklıkta saldırıya uğradı. Saldırının, Wali ve şüphelilerin tartıştığı bir yaya kaldırımında başladığı bildirildi. 

Saldırıdan sonra yaralanan gence kalp masajı yapan öğretmenin tüm çabalarına rağmen Wali kısa bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Twickenham Milletvekili Munira Wilson, polisin henüz kimseyi tutuklamadığını fakat şüphelileri takip ettiğini belirterek şunları söyledi: “Polis bölgede devriyeleri önemli ölçüde artırdı ve önümüzdeki birkaç gün boyunca bunu yapmaya devam edecek. Onlara bu haftadan sonra da devriyeye devam etmeleri konusunda çağrıda bulundum. Kolej güvenlik ekibi de bölgede daha yoğun devriye geziyor. Yerel polis numaralarını artırmak için Londra Belediye Başkanı’na ve İçişleri Bakanlığı’na yaptığım çağrıları yineleyeceğim.”

“İngiltere’ye daha iyi bir yaşam sürmek için gelmişti”

Wali’nin Stanmore’dan bir akrabası, genç mültecinin iki yıl önce İngiltere’ye daha iyi bir yaşam sürmek için tek başına geldiğini ve ailesini Afganistan’da bıraktığını söyledi.

Arkadaşı Sahil Kochay da “Çok iyi bir insandı. Herkesi çok önemser ve severdi. Kimseye karşı bir kin beslemedi. Herkesin haklarını savunurdu. Keşke birinin ona neden zarar verdiğini bilseydim. O kavga edecek bir adam değildi” dedi.

“Bu kaybın öğrencilerimiz, velilerimiz, personelimiz ve yerel topluluk için birçok duygu, endişe ve soruyu gündeme getireceği kesin”

Bir görgü tanığı olaya ilişkin şöyle konuştu: “Ragbi takımında bir öğretmen vardı, çocuğu kurtarmaya çalışıyordu. Kalp masajı yapıyordu. Yanında iki kız vardı, ağlıyorlardı. O gerçek bir kahramandı, korkunç bir sahneydi. Olaydan beş dakika önce çok gürültülü bir grup çocuk sahaya çıktı. Bir sonraki bildiğimiz şey, bir cehennem yaşandığı.”

Richmond upon Thames Koleji’nin müdürü Dr. Jason Jones ise şunları söyledi: “Bu zor zamanda düşüncelerimiz ve dualarımız öğrencinin ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte. Bu kaybın öğrencilerimiz, velilerimiz, personelimiz ve yerel topluluk için birçok duygu, endişe ve soruyu gündeme getireceği kesin.”

Yetkili memur Vicky Tunstall soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Bu trajik saldırının arkasındaki nedeni belirlemek için hâlâ çalışıyoruz ve bir dizi ipucunu takip ediyoruz. Memurlar bölgedeki görüntü kamerasını kurtardı ve birkaç görgü tanığı Hazrat saldırıya uğramadan önce ne olduğunu anlattı. O sırada çok sayıda insanın sahada olduğunu biliyoruz ve henüz polisle konuşmamış olanların hemen bizimle iletişime geçmesini rica ediyoruz” dedi.

İngiltere’de gençler arasında bıçaklı saldırılar oldukça yaygın

Londra Polis Teşkilatı’na göre 2021’in ilk yarısında Londra’da 15’i bıçaklı saldırılarda olmak üzere 17 genç öldürüldü. Polis, cinayete kurban giden gençlerin üçte ikisinden fazlasının siyah olduğunu açıkladı.  

Yetkililer, son yıllarda gençler arasında artan saldırılar konusunda oldukça endişeli. 2008’de 22 gencin hayatını kaybetttiği 28 vakanın ardından azalan saldırıların sayısı son yıllarda tekrar yükselişe geçti.

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.