Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nike’ın “Just Do It” sloganının mucidi David Kennedy 82 yaşında hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü spor markası Nike‘ın “Just Do It (Sadece yap)” sloganının mucidi David Kennedy 82 yaşında hayatını kaybetti. Kennedy, sanatla daha fazla ilgilenebilmek için 1995 yılında emekli olmuştu. Ünlü reklamcının ölüm nedeni açıklanmadı. 

David Kennedy

Kennedy, Nike markasının ilk “Just Do It” sloganlı reklamı üzerinde çalışmış ve çoğunlukla kültürel simgelere dönüşen reklamlar üretmişti. Örneğin Honda markasının scooterları için hazırladığı reklamda Lou Reed de yer almıştı.

Wieden+Kennedy reklam ajansı 1988 yılında Nike için yeni bir slogan geliştirmişti: “Just Do It.”

Birçok reklam şirketi bu sloganının, reklamcılık tarihindeki son büyük slogan olabileceğini düşünüyor. Kennedy ayrıca, Nike’ın “Bo Knows” reklamlarında ve Spike Lee ve Michael Jordan’ın yer aldığı reklam serisinde de çalıştı.

David Kennedy kimdir?

Kennedy, 31 Mayıs 1939’da Kansas’ta doğdu ve Oklahoma’da büyüdü. Reklamcılık kariyerinin başlangıcında Chicago’da tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak görev yaptı. Birkaç yıl sonra McCann ile çalışmak için Portland’a taşındı. Orada Dan Wieden ile tanıştı ve ikili, 1 Nisan 1982’de Wieden+Kennedy adlı reklam ajansını kurdu. 

İkili, ajanslarını Nike ile ortaklıkları sayesinde kurabildi. Wieden+Kennedy, Nike’ın en yaratıcı ortağı oldu. Ayrıca ajans, Coca-Cola, Electronic Arts, Old Spies, KFC, Heinz ve McDonalds gibi büyük markalar ile de çalıştı. 

Reklam endüstrisinde tekelleşmelerin yaşandığı uzun yıllar boyunca Wieden+Kennedy, bir holdingin bünyesine girmeye direndi. Böylelikle ajans dünyadaki en büyük bağımsız şirketlerden biri olma yolunda ilerliyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli reklam dergisi Adweek, Wieden+Kennedy’yi beş kez “Yılın Ajansı” ve üç kez “Yılın Küresel Ajansı” seçti.

Kaynak: Adweek

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.