Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Squid Game ve Güney Kore’nin borç krizi – Dr. Cem Oyvat: “Ülkelerin kendi içindeki gelir eşitsizliğinde bir artış görüyoruz, bu da çok popülerleşen bir konu”

Güney Kore yapımı “Squid Game”, diğer tüm dizileri geride bırakarak en çok izlenen orijinal yapım Netflix dizisi oldu. Dizi yayınlandıktan sonraki ilk 28 gün içinde 111 milyon hesap tarafından izlendi. Dizide para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf davetleri kabul etmesiyle gelişen olaylar konu ediliyor. Öte yandan da dizi ülkedeki gerçeklere, yani borç krizine, hanehalkı borcuna, intihar oranlarına ve cinsiyet eşitsizliğe ayna tuttuğu için bu kadar ilgi görüyor. Greenwich Üniversitesi, Ekonomi ve Uluslararası İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cem Oyvat ile Güney Kore’deki ekonomik durumu konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.