Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li emlak milyoneri Robert Durst, yakın arkadaşını öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı ve emlak milyoneri Robert Durst, yakın arkadaşı Susan Berman’ı öldürmekten suçlu bulunduğu davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Durst, Mart 2015’te HBO’da yayımlanan “The Jinx” isimli belgesele konuk olmuş ve çekim arasında “Ne yaptım ben? Hepsini öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etmişti.

Emlak milyoneri Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Robert Durst, yakın arkadaşı Susan Berman’ı öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Durst, Los Angeles’taki mahkeme tarafından birinci derece cinayetten yargılanıyordu.

Durst, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

55 yaşındaki Susan Berman, Beverly Hills’teki evinde başından vurulmuş hale bulunmuştu. Polis, Durst’un iki kişiyi daha öldürdüğünü düşünüyor.

Durst, “The Jinx” isimli belgesele konuk olmuştu.

Mart 2015’te HBO’nun “The Jinx” isimli belgeseline konuk olmuş ve çekim arasında mikrofonunun açık kaldığını fark etmeyen Durst, “Ne yaptım ben? Hepsini öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etmişti. Berman’ın ölümünü soruşturan polis, bu itirafın ardından Durst’u New Orleans’ta tutuklamıştı.

“Narsist psikopat”

Los Angeles’taki mahkeme, 78 yaşındaki Durst’u “narsist bir psikopat” olarak nitelerken Durst, Berman’ı öldürdüğünü reddetti.

Susan Berman ve Robert Durst

Susan Berman, polisiye romanları ile bilinen bir yazardı ve bir süre de Durst’un sözcüsü olarak çalışmıştı.

1982 yılında kaybolan tıp öğrencisi Kathleen McCormack’ın da öldürülmüş olabileceği belirtilirken, ABD medyasına göre New York savcıları, Durst hakkında yeni suçlamalarda bulunmayı düşünüyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.