İSTANBUL (Medyascope) – Ümraniye’de silahlı saldırıda öldürülen futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde Aleyna Kalaycıoğlu beraat etti, Alaattin Kadayıfçıoğlu “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Amatör futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın öldürülmesine ilişkin görülen davada karar açıklandı. Aleyna Kalaycıoğlu beraat ederken Alaattin Kadayıfçıoğlu “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Ne olmuştu?
Olay, 19 Mart gecesi geç saatlerde Ümraniye’deki Sıddık Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Canbay & Wolker grubundan rapçi Vahap Canbay, 15-20 gün önce ayrıldığı şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu ile yeniden görüşmek istedi. Canbay bu amaçla, Kalaycıoğlu ile diyaloğu iyi olduğu bilinen arkadaşı Kubilay Kundakçı’dan arabuluculuk ricasında bulundu. Kundakçı, Canbay ve yanlarındaki bir arkadaşı ile birlikte Kalaycıoğlu’nun Ümraniye’deki stüdyosunun önüne gitti.
Grup araçta beklediği sırada, iddiaya göre çakarlı lüks araçlarla olay yerine gelen şüpheliler ateş açtı. Kurşunlar 21 yaşındaki Kundakçı’ya isabet etti; genç futbolcu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Şüphelilerden A.K.’nin kimliği belirlendi; polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için operasyon başlattı. Kundakçı’nın cenazesi, kesin ölüm nedeninin saptanması amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Düzenlenen operasyonla aralarında katil zanlısı A.K.’nin (28) de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınırken suç unsuru silah da ele geçirildi.
Gözaltına alınan diğer şüpheliler M.R. (52), H.C.A. (25), M.K. (59), E.T. (63), A.Ö. (46) ile A.T. (28) ve Z.K. (50) olarak sıralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün açıklamasına göre operasyon, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile yürütülen koordineli saha ve teknik çalışmaların ardından gerçekleştirildi.
Emniyet açıklamasında cinayetin arka planına ilişkin ayrıntılara da yer verildi. Katil zanlısı A.K.’nin, olay yerindeki kadın şahsın yeni erkek arkadaşı olduğu belirlendi. A.K., eski erkek arkadaşını fark edince araçtan inerek maktulün bulunduğu araca ateş açtı. Aleyna Kalaycıoğlu da daha önce gözaltına alınmıştı.
İddialara göre olayın fitilini, rapçi Canbay & Wolker grubundan Vahap Canbay’ın Kalaycıoğlu ile yeniden bir araya gelme girişimi ateşledi. Canbay, ortak arkadaşları Kundakçı’dan arabuluculuk istedi; Kundakçı da Canbay ve arkadaşlarıyla birlikte Kalaycıoğlu’nun bulunduğu stüdyonun önüne gitti. Grup araç içinde beklerken, iddiaya göre olay yerine çakarlı lüks araçlarla gelen şüpheliler ateş açtı.








