Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de dördüncü hafta geride kaldı: Fenerbahçe Beko tarihe geçti – Anadolu Efes bu haftayı da galibiyetsiz kapattı

2021-2022 Turkish Airlines EuroLeague sezonunun ilk çift maç haftası geride kaldı. Dördüncü hafta geride bıraktığımız perşembe ve cuma günleri oynanan maçlarla sona erdi.

Fenerbahçe Beko’dan tarihe geçen galibiyet

EuroLeague’de üst üste iki deplasman mağlubiyeti yaşayan Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda UNICS Kazan’ı 80-41 mağlup etti. UNICS Kazan’ın 41 sayısı, 2011’deki Montepaschi Siena – Olympiakos maçından beri bir takımın en düşük skorda kaldığı sayı oldu. Bu sonuçla temsilcimiz, ilk dört haftayı iki galibiyet – iki mağlubiyet ile tamamladı.

Fenerbahçe Beko’da son maçlarda katkı sağlayamayan Marial Shayok 17 sayı ile takımın en skorer ismi olurken Devin Booker, 16 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma ile maçın en değerli oyuncusu seçildi. ALBA Berlin maçının ardından yine etkili olan Ahmet Düverioğlu, 10 sayı, 8 ribaund ile dikkat çekti. UNICS’te çift hanelere çıkan tek isim Isaiah Canaan (10) oldu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Anadolu Efes galibiyetle tanışamadı

Anadolu Efes, AX Armani Exchange Milan deplasmanında parkeden 75-71 mağlup ayrıldı. İkinci ve üçüncü periyotta gösterdiği performansla galibiyete uzanan Olimpia Milan, Barcelona ile birlikte sezona dörtte dörtle başlayan iki takımdan biri konumunda. Real Madrid, CSKA Moskova, LDLC ASVEL ve Olimpia Milan’la ilk dört hafta karşılaşan Anadolu Efes, dördüncü haftanın ardından henüz galibiyetle tanışamadı.

17 sayısının 15’ini ilk 15 dakikada bulan Vasilije Micic, takımının en skorer ismi olurken 5 asist yaptı. Üçlük isabeti bulamadığı maçta Shane Larkin’in 13 sayı, 9 ribaundu ve Adrien Moerman’ın 12 sayısı geri dönüşü tamamlamaya yetmedi. Maç boyunca takım halinde 22 asist yapan ve 14 üçlük atan Olimpia Milan’da yine oyun kurucular fark yarattı. Malcolm Delaney – Devon Hall ikilisi toplamda 29 sayı, 7 asistle oynadı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona yoluna kayıpsız devam eden iki takımdan biri

Barcelona çift maç haftasında Olympiakos maçının ardından yine uzatmaya giden karşılaşmada deplasmanda Monaco’yu 81-85 mağlup etmeyi başardı. Barcelona Monaco’nun iyi başlangıcına Brandon Davis – Nick Calathes ikilisinin performansı ile karşılık verdi. Uzatmalarda bu ikilinin yanına takımın kader anlarında eli titremeyen ismi Cory Higgins de eklendi. Brandon Davis 27 sayı, 10 ribaund, 4 asist ile yıldızlaşırken Nick Calathes 12 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı. Sezonun ikinci mağlubiyetini yaşayan Monaco’da Mike James 16 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile oynadı.

AS Monaco – Barcelona maçının özet görüntüleri:

Zenit, CSKA Moskova, Olympiakos, Real Madrid ve ASVEL’in zirve takibi sürüyor

Zenit St. Petersburg, ilk ve son çeyreğinde dominant bir performans sergilediği maçta evinde Bayern Münih’i 79-71 mağlup etti. Bu sonuçla Zenit, 3-1 dereceye sahip olan beş takımdan biri olurken Bayern Münih, henüz galibiyet alamayan üç takımdan biri olarak kaldı. Rus temsilcisinde Jordan Mickey ve Alex Poythress önderliğinde dört isim çift hanelere çıkarken Jordan Loyd’un 11 asisti dikkat çekti. Bayern’de Darrun Hillard’ın 24 sayı, Corey Walden’ın 20 sayı, 7 asistlik performansı ilk galibiyet için yeterli olmadı.  

Zenit St. Petersburg – Bayern Münih maçının özet görüntüleri:

Nikola Milutinov’un ardından sezona harika başlayan Toko Shengelia’yı da uzun süreli kaybederek ağır darbe alan CSKA Moskova, Rusya’da Kızılyıldız’ı 78-76 mağlup ederek üçüncü galibiyetine ulaştı. Alexey Shved 16 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile sezonun şu ana kadarki en verimli oyununu oynarken Kızılyıldız, beş oyuncusunun çift hanelere çıktığı maçta parkeden galip ayrılamadı. 3-1 dereceye sahip diğer bir takım Olympiakos, Zalgiris Kaunas’ı Barış ve Dostluk Stadyumu’nda 83-68 mağlup ederek etkileyici bir galibiyete daha imza attı. Yunan temsilcisinin liderleri Kostas Sloukas ve Sasha Vezenkov, galibiyette önemli pay sahibi olurken dördüncü mağlubiyetini yaşayan Zalgiris Kaunas’ta Emmanuel Mudiay, 19 sayı, 4 asist ile sezonun en iyi maçını oynadı.

CSKA Moskova – Kızılyıldız karşılaşmasının özet görüntüleri:

Olympiakos – Zalgiris Kaunas karşılaşmasının özet görüntüleri:

Maccabi Playtika Tel Aviv, zorlu LDLC ASVEL deplasmanında 85-93 kazanarak haftanın önemli galibiyetlerinden birine imza attı. Sezonun ilk haftasının ardından ikinci galibiyetini alan Maccabi Tel Aviv’de formu yükselen James Nunnally 25 sayı atarken Jalen Reynolds 17 sayı, 5 ribaund ile oynadı. İlk mağlubiyetini alan ASVEL’de guard ikilisi Elie Okobo ve Chris Jones’un performansı yeterli olmadı. 3-1 dereceye sahip beşinci takım olan Real Madrid, evinde Panathinaikos’u 88-65 mağlup etti. Real Madrid’de Walter Tavares, Alberto Abalde ve Guerschon Yabusele üçlüsü 47 sayı üretti.

LDLC ASVEL – Maccabi Playtika Tel Aviv karşılaşmasının özet görüntüleri:

Real Madrid – Panathinaikos OPAP karşılaşmasının özet görüntüleri: 

ALBA Berlin’i deplasmanda 76-80 mağlup eden Baskonia, kötü başladığı sezonda ikinci galibiyetini elde etti.

ALBA Berlin – Baskonia karşılaşmasının özet görüntüleri:

Dört haftanın ardından Turkish Airlines EuroLeague’de puan durumu:

EuroLeague’de dördüncü haftanın toplu sonuçları:

EuroLeague’de beşinci hafta, 21 Ekim Perşembe ve 22 Ekim Cuma günü oynanacak:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.