Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta: Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 90-68 mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü hafta, dün (18 Ekim Pazartesi) oynanan Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes karşılaşması ile sona erdi.

Fenerbahçe Beko 90 – 68 Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk ettiği Anadolu Efes’i 90-68 mağlup ederek Basketbol Süper Ligi’nde yoluna namağlup devam eden tek takım oldu. Maç boyunca galibiyeti hak eden bir görüntü çizen Fenerbahçe Beko’da, yerli rotasyonun performansı dikkat çekti. Yakın dönemin büyük rekabetinde son yıllarda Anadolu Efes’in yerli rotasyonu, rakibine üstün geliyordu.

Şehmus Hazer, Tarık Biberovic ve Melih Mahmutoğlu üçlüsü toplam 38 sayı üretti. Devin Booker, Turkish Airlines EuroLeague’deki UNICS Kazan maçının ardından Anadolu Efes karşısında da iyi bir performans göstererek 17 sayı buldu.

Şehmus Hazer’in smacı:

Anadolu Efes, Vasilije Micic’ten yoksun çıktığı maçta 17 top kaybı yaptı. Shane Larkin’in yine saha içinde düşük yüzdeyle oynadığı maçta Rodrigue Beaubois’nin 3/5 üçlük isabeti oranıyla 17 sayı, 3 ribaund, 2 asistlik performansı yeterli olmadı. Oyunun koptuğu anlarda süre bulan Erten Gazi, sahada kaldığı 11 dakika 14 sayı üretti.

Anadolu Efes maç günü, son olarak Milwaukee Bucks’ta forma giyen Elijah Bryant ile iki yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. 26 yaşında ve 1,96 boyundaki kombo guard, EuroLeague’de Maccabi Tel Aviv formasıyla gösterdiği performans sonucu NBA’in yolunu tutmuştu.

Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji’nden önemli galibiyetler

16 Ekim Cumartesi, zorlu mücadelelere sahne oldu. Frutti Extra Bursaspor’u konuk eden Pınar Karşıyaka, İzmir’de parkeden 76-62 galip ayrıldı. Bu sonuçla üç galibiyete ulaşan Pınar Karşıyaka’da Amath M’Baye 16 sayıyla takımın en skoreri oldu. Frutti Extra Bursaspor’da Allerik Freeman’ın 17 sayı, 5 ribaund, 4 asistlik performansı yeterli olmadı.

Amath M’Baye’nin Egemen Güven’e bloku:

Bahçeşehir Koleji, sezona en formda başlayan takımlardan biri Galatasaray NEF’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda 78-85 mağlup etti. Dört ismin çift hanelere çıktığı maçta Bahçeşehir Koleji’nde Jamar Smith, 14 sayı, 4 ribaund ile yine takımın taşıyıcı isimlerinden oldu. Galatasaray NEF’te Melo Trimble, 7/11 üçlük isabet oranıyla 33 sayı, beşer ribaund ve asist ile etkileyici bir maç daha çıkardı.

Cumartesi gününün diğer iki maçında Gaziantep, Beşiktaş Icrypex’i deplasmanda 68-70 mağlup ederken Türk Telekom, Ankara’da Darüşşafaka karşısında parkeden 59-46 galip ayrıldı. Gaziantep art arda üç maç kazanırken Beşiktaş Icrypex, tek galibiyette kaldı. Türk Telekom’da kısa rotasyonundaki Alex Perez, Aaron Harrison, Can Uğur Öğüt üçlüsü toplamda 35 sayı kaydetti.

Son topa kalan karşılaşmanın son anları:

Tofaş’tan yüksek skorlu galibiyet

17 Ekim Pazar günü Tofaş, evinde Aliağa Petkim’i 97-83 mağlup etti. BSL’de ikinci haftada ve FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında 90 sayıyı aşan Tofaş, bu başarıyı bu sezon üçüncü kez gösterdi. Ligin iki yeni takımının karşılaşmasında Semt77 Yalovaspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni deplasmanda 73-87 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini elde etti. Pazar gününün kapanış maçında HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Büyükçekmece karşısında 76-66 galip geldi.

ING Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftanın toplu sonuçları ve oluşan puan durumu: 

Öne çıkan bireysel istatistikler

Tofaş’ın galibiyetinde Paco Cruz, 7/9 üçlük isabetiyle 29 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle takımına liderlik etti. Semt77 Yalovaspor’da Marcus Lee, 12 sayısını 15 ribaund ve 3 blok ile destekledi.

Haftanın yerli oyuncusu

Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında öne çıkan yerli ve genç oyuncu performansları Bahçeşehir Koleji’nden çıktı. Takımın kritik Galatasaray NEF galibiyetinde ligimizdeki en tecrübeli oyunculardan Oğuz Savaş, oyun bilgisiyle fark yarattı. 34 yaşındaki oyuncu %71 saha içi yüzdesiyle 10 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 blok ve 2 top çalma ile parkede takımına her alanda katkı sağladı.

Haftanın genç oyuncusu

Bahçeşehir Koleji’nden Erkan Yılmaz, takımdaki rolünü gün geçtikçe artırıyor. Banvit altyapısının ürünlerinden olan 23 yaşındaki uzun, Galatasaray NEF karşısında üçü üçlük 5/6 saha içi isabetiyle 13 sayısının yanı sıra 8 ribaund aldı. Erkan ayrıca, her hafta basketbolseverlere atletizmini sergilediği etkileyici bir sekans da sunuyor.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.