Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde heyecan devam ediyor: Beşiktaş, grubun kader maçında Sporting Lizbon karşısına çıkıyor – Atletico Madrid’in konuğu Liverpool

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı, bu akşam (19 Ekim) dört grupta oynanacak sekiz karşılaşma ile devam edecek. Temsilcimiz Beşiktaş’ın da bugün sahne alacağı haftada, Kara Kartal grubundaki üçüncü maçında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’u Vodafone Park’ta konuk edecek. Mücadele, saat 19.45’te başlayacak. Günün öne çıkan maçında ise Atletico Madrid, sahasında Liverpool’u ağırlayacak. Karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne ”Ya tamam ya devam” maçına çıkıyor

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun üçüncü hafta maçında Sporting Lizbon ile kozlarını paylaşacak. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma, 19.45’te başlayacak. Mücadeleyi, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vinčic yönetecek.

Beşiktaş, seyircisinin önünde üç puan peşinde 

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda oynadığı iki maçı da kaybeden Beşiktaş ile Sporting Lizbon, kozlarını Vodafone Park’ta paylaşacak. Temsilcimiz, grubundaki ilk maçında Borussia Dortmund’a 2-1, ikinci maçında ise Ajax’a 2-0 mağlup oldu. Beşiktaş’ın iki maçtaki tek golünü, Francisco Montero kaydetti. 

Sporting Lizbon’u yenerek yeniden grubunda iddialı konuma gelmek isteyen Beşiktaş, rakibi ile tarihinde iki kez karşılaştı. 2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında Beşiktaş’ın sahasında oynanan müsabaka, 1-1’lik eşitlik ile sona ermişti. Temsilcimiz, deplasmandaki maçta ise rakibine 3-1 mağlup olmuştu. Beşiktaş’ın Portekiz takımlarına karşı da şansı tutmuyor. Siyah-beyazlılar, Portekiz takımlarını konuk ettiği sekiz maçta dört beraberlik ve dört mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 11 iç saha maçında sadece bir galibiyet alabilen Beşiktaş, Sporting karşısında seyircisinin desteğine güvenecek. 

Beşiktaş’ta Sporting Lizbon maçı için açıklanan 22 kişilik kadroda Atiba Hutchinson, Mehmet Topal ve Georges-Kevin N’Koudou listede yer almadı.

Sergen Yalçın: ‘’Kazanmak istiyoruz’’

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Sporting Lizbon maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yalçın, Sporting maçını kazanmak istediklerinin altını çizdi: ”Kafamızda herhangi bir hedef yok, sadece yarınki maçı kazanmak istiyoruz. Taraftarımızın da desteğiyle inşallah güzel bir skorla sahadan ayrılırız. Yarın maça Alex Teixeira ile başlayacağız. İlk iki şansımız olabilir mi çok düşünmüyoruz. Tek konsantre olduğumuz konu yarınki maçı kazanmak.” 

Sporting Lizbon’da hedef galibiyet

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına ikide sıfır yaparak başlayan Sporting Lizbon, ilk maçında Ajax’a 5-1, ikinci maçında ise Borussia Dortmund’a 1-0 mağlup oldu. Portekiz temsilcisinin gruptaki tek golünü, Paulinho kaydetti. 

Portekiz Ligi’nde sekiz maça çıkan Sporting Lizbon, bu karşılaşmalarda altı galibiyet, iki beraberlik aldı ve yenilgi yüzü görmedi. Ruben Amorim‘in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 13 gol atarken kalesinde ise yalnızca dört gol gördü. Ancak ligdeki performansını UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yansıtamayan Lizbon için Beşiktaş maçı çok önemli. Sporting Lizbon, Türk takımlarına konuk olduğu dört karşılaşmada üç beraberlik ve bir mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Portekiz temsilcisi, Devler Ligi’nde son 12 maçtır da kalesini gole kapatamıyor. 

Sporting Lizbon’un 19 yıl sonra ulaştığı şampiyonluğun hikayesi:

Atletico Madrid-Liverpool maçı nefesleri kesecek 

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Liverpool’u konuk edecek. Wanda Metropolitano’da oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek.

Atletico Madrid, grup liderliği için sahaya çıkacak

Diego Simeone’nin öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynadığı iki maçta bir galibiyet ve bir beraberlik aldı. İspanya temsilcisi, bu iki karşılaşmada rakip fileleri iki kez sarsarken kalesinde ise bir gol gördü. 

Liverpool’u yenerek grup liderliğini ele geçirmek isteyen Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde sahasında oynadığı son dört maçta üç beraberlik ve bir mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. OPTA verilerine göre İspanya temsilcisi, Devler Ligi’nde attığı son 10 golün yedisini karşılaşmaların son 10 dakikasında attı.

Atletico Madrid, Liverpool ile Avrupa’nın bir numaralı organizasyonunda dört kez karşı karşıya geldi. İspanya temsilcisi, bu maçlarda rakibini iki kez yenerken iki maçta ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. 

İspanya temsilcisinin Liverpool maçındaki en büyük kozu ise Luis Suarez olacak. Uruguaylı yıldız, bu sezon dört gol ve bir asistlik performansı ile takımının attığı beş gole doğrudan etki etti. 

Liverpool, İspanya’dan galibiyetle dönmeyi hedefliyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’ne fırtına gibi başlayan Liverpool, oynadığı iki maçı da kazandı. Jürgen Klopp’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere sekiz gol atarken kalesinde ise üç gol gördü. 

Atletico Madrid’i yenerek grup liderliği yolunda önemli bir adım atmak isteyen Liverpool, İspanya’da oynadığı son yedi deplasman maçında da sahadan boynu bükük ayrıldı. İngiltere temsilcisi, bu karşılaşmalarda altı mağlubiyet ve bir beraberlik aldı. Ancak Liverpool, Devler Ligi’nde oynadığı son altı deplasman maçında beş galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Kırmızılar, bu maçlarda rakip filelere 18 gol atarken kalesinde ise yalnızca üç gole izin verdi. Liverpool’un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son beş deplasman maçında da fileleri sarsarak kulüp tarihine geçti. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde günün programı şöyle: 

Club Brugge-Manchester City (A Grubu, TSİ 19.45)

Paris Saint-Germain-RB Leipzig (A Grubu, TSİ 22.00)

Atletico Madrid-Liverpool (B Grubu, TSİ 22.00)

Porto-Milan (B Grubu, TSİ 22.00)

Beşiktaş-Sporting Lizbon (C Grubu, TSİ 19.45)

Ajax-Borussia Dortmund (C Grubu, TSİ 22.00)

Shaktar Donetsk-Real Madrid (D Grubu, TSİ 22.00)

Inter-Sherif Tiraspol (D Grubu, TSİ 22.00)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.