Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı başladı: Beşiktaş, sahasında Sporting Lizbon’a farklı mağlup oldu – Gecenin maçında Liverpool, Madrid deplasmanından üç puan ile döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında üçüncü hafta heyecanı, dün (19 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Temsilcimiz Beşiktaş, sahasında konuk ettiği Sporting Lizbon‘a Sebastian Coates (2), Pablo Sarabia (P) ve Paulinho’nun golleri ile 4-1 mağlup oldu. Beşiktaş’ın maçtaki tek golünü, Cyle Larin kaydetti.

Gecenin maçında ise Atletico Madrid ile Liverpool, Wanda Metropolitano’da kozlarını paylaştı. İngiltere temsilcisi, rakibini Mohamed Salah (2) ve Naby Keita’nın golleri ile 3-2 mağlup ederek grup liderliğini sürdürdü. Ev sahibinin gollerini Antoine Griezmann atarken Fransız yıldız, ikinci yarının hemen başında kırmızı kart görerek maçın gidişatını değiştiren isim oldu. 

Beşiktaş, Sporting Lizbon’a yenilerek gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nun üçüncü hafta maçında Sporting Lizbon ile kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetti.

Beşiktaş ve Sporting Lizbon’un dizilişleri

Sporting Lizbon maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkan Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın, eksik futbolcularının takıma dahil olması ile birlikte 4-1-4-1 formasyonunu tercih etti. Sporting Lizbon’un 36 yaşındaki teknik direktörü Ruben Amorim ise 3-4-2-1 dizilişi ile takımını sahaya sürdü. 

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu için büyük önem taşıyan karşılaşmaya hızlı başladı. İlk 10 dakikalık bölümde rakibini sahadan silen temsilcimiz; Ghezzal ve Pjanic ile girdiği gol fırsatlarından ise eli boş döndü. Ancak Beşiktaş’ın baskılı başlangıcı, 15. dakikadaki duran top golü ile sona erdi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Inacio’nun aşırttığı topu kafa vuruşu ile tamamlayan Coates, takımını öne geçiren isim oldu. Sporting Lizbon, golün ardından Gonçalves ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyerek aradaki farkı iyiye çıkartamadı.

Beşiktaş ise Portekiz temsilcisinin golüne 24. dakikada cevap verdi. Pjanic’in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte harika yükselen Larin, skora eşitliği getiren golü kaydetti. Ancak Beşiktaş için duran top kâbusu, 27. dakikada da devam etti. Sporting Lizbon, ilk golünde olduğu gibi yine benzer organizasyon ile Coates’in meşin yuvarlağı filelere yollamasını sağladı. Tecrübeli stoper, böylelikle maçtaki ikinci golünü atmış oldu. Sporting Lizbon karşısında 2-1 yenik duruma düşen Beşiktaş, 38. dakikada Batshuayi ile beraberlik şansı elde etti. Ancak Belçikalı yıldızın şutu, direkten oyun alanına döndü. Dakikalar 41’i gösterdiğinde ise Coates, bir kez daha sahneye çıktı. Sporting’in ilk iki golünü atan Uruguaylı stoper, bu sefer ise takımının penaltı kazanmasını sağladı. Penaltı vuruşunu kullanan Sarabia, aradaki farkı ikiye çıkardı. Öte yandan Teixeira’nın 45+1. dakikadaki harika golü, VAR tarafından ofsayt gerekçesi ile iptal olunca temsilcimiz soyunma odasına 3-1 geride gitmek zorunda kaldı. 

İkinci yarının ilk bölümlerinde oyun temposu oldukça düşüktü. İki fark ile geride olan Beşiktaş, 60. dakikadan sonra tempoyu yükseltti. Larin’in şutunda kaleci Adan’ı geçemeyen siyah-beyazlılar, 69. dakikada ise Batshuayi ile mutlak gol şansından faydalanamadı. Belçikalı santrfor, kaleciyi çalımladığı pozisyonda meşin yuvarlağı üstten dışarı yolladı. Beşiktaş’ın gol için tüm riskleri alması, Sporting’in pozisyonlara girmesine neden oldu. Portekiz temsilcisinde Paulinho’nun 72. dakikadaki sert şutu direkten dönerken Porro’nun şutunda ise Ersin Destanoğlu gole izin vermedi. Ancak Sporting Lizbon, son dakikalarda üst üste yakaladığı pozisyonlardan birini gole çevirmeyi başardı. Ceza sahası dışında top ile buluşan Paulinho, 90. dakikada uzak köşeye çektiği nefis şut ile skoru belirleyen isim oldu. 

Sporting Lizbon’a sahasında 4-1 mağlup olan Beşiktaş, grubunda henüz puan ile tanışamadı. Portekiz temsilcisi ise üç puana yükselerek ilk iki için iddiasını sürdürdü. Grubun diğer maçında Ajax, sahasında Borussia Dortmund‘u Marco Reus (kendi kalesine), Daley Blind, Antony ve Sebastian Haller’in golleri ile 4-0 mağlup etti. 

Temsilcimiz Beşiktaş, 3 Kasım Çarşamba günü Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’a konuk olacak. Ajax ise aynı tarihte Borussia Dortmund ile kozlarını paylaşacak.

Sporting Lizbon’a 4-1 mağlup olan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir sezona ilk üç grup maçını kaybederek başladı. 

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir iç saha maçında dört gol yedi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü maçların ardından C Grubu’nda oluşan puan durumu:

Beşiktaş-Sporting Lizbon karşılaşması ile ilgili maç yazımıza buradan ulaşabilirsiniz:

Gecenin maçında kazanan Liverpool

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Liverpool’u konuk etti. Wanda Metropolitano’da oynanan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetti.

Grubuna ikide iki yaparak başlayan Liverpool, Atletico Madrid deplasmanında maça çok hızlı başladı. Kırmızılar, 8. dakikada Salah’ın önderliğinde öne geçti. Arka arkaya üç rakibini çalıma dizen Mısırlı yıldızın çektiği sert şut, takım arkadaşı Milner’a çarparak ağlar ile buluştu. Liverpool, bu golden yalnızca beş dakika sonra ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Arnold’un ortasasında savunmadan dönen topu önünde bulan Keita, sert bir vuruşa imza atarak skoru 2-0’a getirdi.

İlk 15 dakikalık bölümde bir anda 2-0 geriye düşen Atletico Madrid, bu dakikadan sonra toparlandı ve müthiş bir geri dönüşe imza attı. Ev sahibi, 20. dakikada Griezmann’ın golü ile aradaki farkı bire indirerek umutlandı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Atletico Madrid, 34. dakikada ise skora eşitliği getirdi. Rakibinden sıyrılan Felix’in pasında ceza sahası sağ çaprazında top ile buluşan Griezmann, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Müsabakanın ilk yarısı, 2-2’lik eşitlik ile sona erdi. 

Wanda Metropolitano’nun ev sahipliği yaptığı maçın ilk yarısına attığı iki gol ile damga vuran Griezmann, ikinci yarının hemen başında maçın kaderini belirleyen isim oldu. Topu kontrol etmek isteyen Fransız yıldızın ayak tabanı, Firmino’nun kafasına geldi. Maçın hakemi Daniel Siebert, Griezmann’a bu müdahalesi sebebiyle doğrudan kırmızı kart gösterdi. Liverpool, rakibinin bir kişi eksik kalmasının ardından oyun üstünlüğünü tamamen eline geçirdi. Ancak 78. dakikaya kadar gol bulamayan Kırmızılar’ın imdadına penaltı yetişti. Hermoso tarafından düşürülen Jota sayesinde penaltı kazanan Liverpool’da topun başına geçen Salah; kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı. Jürgen Klopp’un öğrencileri, Salah’ın golü ile karşılaşmadan 3-2 galibiyet ile ayrılmasını başardı. 

Atletico Madrid’i deplasmanda mağlup eden Liverpool, üçte üç yaparak puanını dokuza yükseltti. Ev sahibi ise dört puanda kaldı. 

Antoine Griezmann, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde iki gol attığı maçta kırmızı kart gören ilk oyuncu oldu.

Mohamed Salah, Liverpool tarihinde üst üste dokuz resmi maçta gol atan ilk oyuncu oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dün (19 Ekim) oynanan karşılaşmalarda alınan skorlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.