Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galatasaray Ödülü, iş insanı Ali Nihat Gökyiğit’e verildi

Galatasaray Lisesi mezunlarını çatısı altında toplayan Galatasaraylılar Derneği tarafından verilen “Galatasaray Ödülü” sahibini buldu. İlki 2012 yılında verilen ödülün bu yılki teması “Çevre” olarak belirlendi. Çevre alanında uzmanlıkları, eylem ve söylemleriyle öne çıkan kişiler arasından jürinin Galatasaray Ödülü’ne layık gördüğü isim, iş dünyasının ve sivil toplumun öncü isimlerinden, Tekfen Holding kurucularından Ali Nihat Gökyiğit oldu.

Geleneksel olarak Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda düzenlenen ödül töreni, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs salgını şartları nedeniyle sanal ortama yapıldı. Dün (20 Ekim) akşam saat 21:00’de YouTube’da canlı düzenlenen töreni binlerce kişi izledi.

Teması “Çevre” olarak belirlen ödülün sahibi iş insanı ve sivil toplum lideri Ali Nihat Gökyiğit oldu. Ödül gerekçesinde, Gökyiğit’in geçmişten bugüne Türkiye’de çevre bilincinin yerleşmesi ve çevre sorunlarıyla mücadele yolunda yürüttüğü çok yönlü, öncü ve yol gösterici çalışmaları vurgulandı.

Gökyiğit, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) kurucu onursal başkanı. Gökyiğit ayrıca, kendi adını taşıyan ANG Vakfı aracılığıyla İstanbul’da eşinin anısına 50 hektarlık Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni kurdu.

Başkanlığını, eski Galatasaraylılar Derneği başkanlarından yazar ve yayıncı Reha Bilge’nin üstlendiği Galatasaray Ödülü Seçici Kurulu’nda, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Fidel Berber, Sait Mısırlıoğlu, Doç. Dr. Reha Yolalan, Prof. Dr. Ali Ergur, Nurten Yalçın Erüs, Ömer Madra, Nükhet Barlas, Ilgaz Gürsoy ve Nurşen Numanoğlu yer aldı.

İlki 2012 yılında verilen Galatasaray Ödülü’nü bugüne kadar dünyanın en saygın ekonomistleri arasında yer alan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, romatoloji alanında, Behçet hastalığı, ailevi akdeniz ateşi tedavilerinde başarılı çalışmaları ve tıp bilimine üstün katkıları bulunan Prof. Dr. Ahmet Gül, başarılı iletişimci, yazar ve gazeteci Hıfzı Topuz, yazar, oyuncu ve tiyatro insanı Ferhan Şensoy, hukuk alanında uluslararası düzeyde çalışmaları bulunan Işıl Karakaş, emekli büyükelçi, eski milletvekili ve yazar, Şükrü Elekdağ, inşaat yüksek mühendisi Fuat Diriker, köşe yazarı Ali Sirmen, gazeteci ve yazar Orhan Karaveli ve gazeteci Ruşen Çakır almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.